Nyöppning. Enligt uppgifter tittar just nu lågpriskedjan Costco efter en lokal i Sverige, senaste uppgifterna har de siktet på Arninge i Täby. Foto: Mostphotos

Amerikansk lågprisgigant kan komma till Stockholm

En av världens största lågpriskedjor Costco planerar enligt Breakit att öppna butik i Sverige. Enligt uppgifter till tidningen Fastighetsvärlden är Arninge området som de tittar på nu.

  • Publicerad 16:58, 9 jan 2019

Den amerikanska jätten Costco letar efter en plats där de kan öppna första butiken i Sverige, enligt sajten Breakit.

Enligt uppgifter till tidningen Fastighetsvärlden så tittar företaget just nu på Arninge som en möjlig plats. Uppgiften är dock obekräftad.

Tidigare ska bolaget ha nobbat förslag om en öppning i Kungens Kurva och i Barkarby, då Costco tyckt att köpkraften i närområdena är för svag, enligt Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden skriver att det är fastighetsrådgivarna CBRE som sedan ett år tillbaka letar efter en fastighet till den nya butiken, något som som CBRE inte vill kommentera till tidningen. Enligt Fastighetsvärlden så letar Costco efter en lokal om cirka 14 000 kvadratmeter.

Costco är en av väldens största kedjor och finns främst i USA där de har över 500 varuhus, och de är även stora i Kanada. I Europa finns kedjan i Storbritannien, Spanien och på Island. Vem vet, kanske finns de snart också i Arninge?

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förslaget: Byt namn på lokalpolisområde Täby

Nyheter "Ska attrahera samtliga kommuner" Både polisen och Vallentuna kommun ställer sig positiva till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby. "Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner", säger polisen Per Åkermark.tisdag 22/1 16:35

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19