Nyöppning. Enligt uppgifter tittar just nu lågpriskedjan Costco efter en lokal i Sverige, senaste uppgifterna har de siktet på Arninge i Täby. Foto: Mostphotos

Amerikansk lågprisgigant kan komma till Stockholm

En av världens största lågpriskedjor Costco planerar enligt Breakit att öppna butik i Sverige. Enligt uppgifter till tidningen Fastighetsvärlden är Arninge området som de tittar på nu.

  • Publicerad 16:58, 9 jan 2019

Den amerikanska jätten Costco letar efter en plats där de kan öppna första butiken i Sverige, enligt sajten Breakit.

Enligt uppgifter till tidningen Fastighetsvärlden så tittar företaget just nu på Arninge som en möjlig plats. Uppgiften är dock obekräftad.

Tidigare ska bolaget ha nobbat förslag om en öppning i Kungens Kurva och i Barkarby, då Costco tyckt att köpkraften i närområdena är för svag, enligt Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden skriver att det är fastighetsrådgivarna CBRE som sedan ett år tillbaka letar efter en fastighet till den nya butiken, något som som CBRE inte vill kommentera till tidningen. Enligt Fastighetsvärlden så letar Costco efter en lokal om cirka 14 000 kvadratmeter.

Costco är en av väldens största kedjor och finns främst i USA där de har över 500 varuhus, och de är även stora i Kanada. I Europa finns kedjan i Storbritannien, Spanien och på Island. Vem vet, kanske finns de snart också i Arninge?

Hästägare i Täby vädjar efter fortkörningarna

Nyheter "Blir en häst rädd så går det inte att hålla i den" Under flera år har Prästgårdsstallet haft problem med fortkörning vid stallet. Nu uppmanar de förbipasserande att sakta ner.torsdag 27/6 11:37

SE BILDERNA: Så blir nya Krigsarkivet i Arninge

Nyheter ✓Hemligt material ✓Kartsamling Vid årsskiftet kommer en stor byggnad stå klar i Arninge. Den ska rymma 700 hyll-kilometer historiska handlingar – när Riksarkivets krigsarkiv flyttar in.onsdag 26/6 16:59