OLOVLIG RAMP. Ants Neos bygge ska bort från Londonparken till helgen. Ants Neo hoppas att den så småningom ska ersättas med en riktig. Foto: Ants Neo

Anarkistisk ramp i parken ska locka Östermalm att satsa på skateboard

För några år sedan vållade hans olovliga studsmatta i Londonparken våldsamt rabalder. Nu har Ants Neo byggt en lika anarkistisk skateboard-ramp – för att sätta press på Östermalm.

  • Publicerad 13:16, 23 sep 2015

– Den står uppställd i Londonparken är för att få folk att reagera. Min tanke är att rikta uppmärksamheten till vår förening Sub Surfers Gärdet så att vi får in fler medlemmar och kan jobba starkare för en riktig skateboardpark i området, säger Ants Neo i ett mejl till Östermalmsnytt.se

Rampen är i miniformat och mäter tre gånger fem meter. Den är anpassad för både barn och vuxna som vill våga lära sig åka från grunden.

LÄS ÄVEN: Ny omgång med Ants Neos olagliga studsmatta

Den byggdes ursprungligen för att vara på plats till Idrottens dag den 6 september, men kom upp först ett par veckor senare.

Uppskattat inslag

Nu har den stått där sedan den gångna helgen. Ants Neo är mycket nöjd med hur den tagits emot.

– Det är så många små killar och tjejer, men även äldre som åkt i den under helgen. Jag överdriver inte om att den är uppskattad av de allra flesta, skriver han.

Han har mejlat stadsdelsförvaltningen och berättat om rampen men han har inte sökt tillstånd. Han ser det anarkistiska bygget som en del i arbetet för att få till en permanent och stor skateramp i betong i Londonparken.

– För att påskynda processen behövs ett fysiskt föremål som visar hur en skateboardpark i den enklaste formen kan se ut, säger han.

Ett fysiskt exempel

Tanken är att den ska hinna bli så populär att fler inser hur passande det vore med en mini-ramp i Londonparken som till skillnad från den här tål regn och vinterklimat.

– Rätt byggd skulle den hålla i fem år med byte av åkyta vartannat år ungefär. Jag hoppas verkligen att stadsdelsförvaltningen ser glädjen denna ramp skapar under den korta tid den nu står här och inser att det behövs en ramp permanent, säger Ants Neo.

Ska bort

Magnus Björkman, parkingenjör på Östermalm, har varit i kontakt med Ants Neo.

– Vi har meddelat att han måste söka polistillstånd för att ställa upp grejer på allmän plats. Han har svarat att den ska bort till helgen, säger Magnus Björkman.

LÄS ÄVEN Innerstadsanarkisten Ants Neo fixar olaglig snowboardskola och cyklar mot rött – "Folk blir lite galna ibland"

Nästa plats ett soprum

Rampen tål inte regn och kommer snart att plockas bort. Nästa stopp blir ett övergivet soprum.

"Jag med grannar kommer troligen att plocka ner den till vår fastighets övergivna soprum till helgen, där den får stå under hösten och vintern. Rampen får precis plats och vi kan åka i den under begränsade tider utan att den stör för mycket", säger Ants Neo.

Rampen är byggd i nio delar och går enligt Ants Neo att transportera på lastcykel för den som orkar trampa fyra rundor.