Anders Ygeman (S) besökte Enköping

Tidigare inrikesministern fick lära sig om kommunens brottsförebyggande arbete.

  • Publicerad 16:48, 30 aug 2018

Anders Ygeman, socialdemokratisk riksdagsledamot, besökte på torsdagen Enköping. Anders Ygeman fick ta del av hur kommunen och polisen samverkar för att förhindra brott. Ett positivt exempel som Enköpings kommun vill visa upp är Gustav Adolfs plan som tidigare var en stökig plats. Bättre belysning och insyn, i kombination med större närvaro av både polis och civila nattvandrare, har gjort platsen lugnare.

– Debatten i dag fokuserar mycket på repression, men det är minst lika viktigt att jobba för att förhindra att brott uppstår, säger Anders Ygeman.

Anders Ygeman är mest känd som före detta inrikesminister. Han tvingades avgå efter den så kallade IT-skandalen på Transportstyrelsen, som handlade om bristande säkerhet i samband med att ett externt företag fick hantera myndighetens datasystem.

Den borgerliga Alliansen i Enköping föreslår att en extern aktör ska sköta kommunens IT-system. Det är något som Anders Ygeman avråder ifrån, åtminstone vad det gäller känsliga uppgifter.

– Ju fler som hanterar datan, desto större är risken att känsliga uppgifter hamnar i orätta händer, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Simhallen måste stängas för akut renovering

Nyheter Simhallen i Enköping är i dåligt skick. Nu måste simhallen hållas stängd i tre dagar nästa vecka för en akut renovering. – Det läcker en hel del, säger Iréna Store, som arbetar i Idrott shuset.torsdag 21/2 13:35

Klippte fel testikel – båda fick tas bort

Nyheter En läkare råkade av misstag klippa bort fel testikel på en patient under en operation på Lasarettet i Enköping. Båda testiklarna fick tas bort. – Vi ser förstås jätteallvarligt på det här och...torsdag 21/2 11:11