Anders Ygeman (S) besökte Enköping

Tidigare inrikesministern fick lära sig om kommunens brottsförebyggande arbete.

  • Publicerad 16:48, 30 aug 2018

Anders Ygeman, socialdemokratisk riksdagsledamot, besökte på torsdagen Enköping. Anders Ygeman fick ta del av hur kommunen och polisen samverkar för att förhindra brott. Ett positivt exempel som Enköpings kommun vill visa upp är Gustav Adolfs plan som tidigare var en stökig plats. Bättre belysning och insyn, i kombination med större närvaro av både polis och civila nattvandrare, har gjort platsen lugnare.

– Debatten i dag fokuserar mycket på repression, men det är minst lika viktigt att jobba för att förhindra att brott uppstår, säger Anders Ygeman.

Anders Ygeman är mest känd som före detta inrikesminister. Han tvingades avgå efter den så kallade IT-skandalen på Transportstyrelsen, som handlade om bristande säkerhet i samband med att ett externt företag fick hantera myndighetens datasystem.

Den borgerliga Alliansen i Enköping föreslår att en extern aktör ska sköta kommunens IT-system. Det är något som Anders Ygeman avråder ifrån, åtminstone vad det gäller känsliga uppgifter.

– Ju fler som hanterar datan, desto större är risken att känsliga uppgifter hamnar i orätta händer, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fallet Sinthu utreds på nytt

Nyheter Riksåklagaren har begärt en ny bedömning från Socialstyrelsens rättsliga råd om fallet Sinthu.tisdag 20/11 15:45