Misstänkt. En man i 40-årsåldern är misstänkt för försök till våldtäkt samt sexuellt ofredande. Bilden är en genrebild. Foto: Andreas Jennische

Anhållen för våldtäktsförsök – misstänks för flera brott

På måndagskvällen greps en man misstänkt för sexuellt ofredande i Hässelby. Enligt åklagaren kan det röra sig om samma person som misstänks ha begått ett våldtäktsförsök i Vällingby tidigare samma dag.

  • Publicerad 16:18, 22 maj 2019

På måndagseftermiddagen larmades polis till Vällingby efter att en minderårig flicka blivit utsatt för försök till våldtäkt i ett skogsområde. Flickan fördes till sjukhus men ska enligt polisen inte varit fysiskt skadad.

En jakt på gärningspersonen inleddes, och senare under kvällen, klockan 21.35, kunde en man i 40-årsåldern gripas.

– Det jag kan berätta är att en man är anhållen och vi har hållit ett kortare inledande förhör med honom. Under dagen ska vi hålla kompletterande förhör, och det viktigaste just nu är förhör med flickan, sa Mats Eriksson på Stockholmspolisen på tisdagen.

Man gripen för våldtäktsförsök i Vällingby

Greps i Hässelby

Enligt Aftonbladet ska mannen ha gripits i samband med att han blottat sig på en badplats i Hässelby.

Sofia Gullbrandsson, åklagare och förundersökningsledare, vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter om att den misstänkte mannen ska ha blottat sig för barn på badplatsen, och hänvisar till att förundersökningssekretess råder.

– Han greps med misstanke om sexuellt ofredande, och det föreligger sannolika skäl att det rör sig om samma person, säger Sofia Gullbrandsson.

Hon berättar att flera förhör har hållits med målsägande och den tilltalade.

– Vi undersöker vissa uppgifter som har kommit fram. Jag kommer ta beslut idag (onsdag) om jag ska begära honom häktad, säger Sofia Gullbrandsson.

Stockholm Direkt