Minnesplats. Den senaste veckan har tre unga killar skjutits ihjäl i Sätra. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Anhållna för mordet i Sätra har släppts

De två män som suttit anhållna för lördagens mord i Sätra har nu släppts på fri fot. – De är inte längre misstänkta, säger förundersökningsledaren Daniel Jonsson.

  • Publicerad 16:34, 15 apr 2019

Natten mot lördag sköts en ung man till döds i ett flerbostadshus i Sätra och två män har suttit anhållna sedan i lördags, skäligen misstänkta för dådet.

Strax efter klockan 16 idag släpptes de båda på fri fot.

– Vi har hävt beslutet att anhålla dem. De är inte längre misstänkta, säger förundersökningsledaren Daniel Jonsson på Söderorts åklagarkammare.

En person skjuten i Sätra - två gripna

Har ni några nya spår?

–Vi fortsätter att samla information och har hört ett stort antal personer. I övrigt kan jag inte kommentera förundersökningen, säger Daniel Jonsson.

Ingen ny information har heller lämnats av polis eller åklagare när det gäller de två unga killar som hittades döda i en källare i Sätra i torsdags.

Sätra samlades i sorgen och ilskan

– Man jobbar med utredningen på flera olika sätt inom den särskilda händelsen Max, som är en samordnad insats mot skjutningarna inom regionen. Någon ytterligare information finns inte att ge just nu, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisregion Stockholm.

Personal på plats

Personal från Skärholmens stadsdelsförvaltning fortsätter att finnas på plats i Sätra centrum hela påsklovsveckan, för att erbjuda samtalsstöd till vuxna på kvällstid kl 17.00-21.00. Det finns också ett särskilt telefonnummer att ringa (se faktaruta).

"Genom närvaro, synlighet och erbjudande om stöd är vårt mål att stötta för en upplevd trygghet hos invånarna", skriver förvaltningen i ett pressmeddelande.

Samtalsstöd erbjuds efter morden

Skärholmens stadsdelsförvaltning ger samtalsstöd vardagar klockan 08.00-16.00, Telefon: 08-508 24 854 eller 08- 508 24 050

Vid behov av samtalsstöd andra tider: kontakta Socialjouren, telefon: 08-508 40 000