Polisen spärrade av ett stort område runt Iduns väg kvällen vid mordet. Foto: Michael Hoffman

Anhölls för inblandning i mordet i Norsborg – släpptes

Polisen grep under onsdagen en man misstänkt för medhjälp till mordet i Norsborg i slutet av oktober. Mannen anhölls men släpptes igen på eftermiddagen. Misstankarna kvarstår på den lägre misstankegraden.

  • Publicerad 16:07, 13 dec 2017

Sent på kvällen 29 oktober hörde ett flertal Norsborgsbor av sig till polisen om en skottlossning på en gångväg på Iduns väg i Norsborg. En man hittades skjuten utomhus och avled senare.

En förundersökning inleddes om mord.

Under onsdagen kom ett första genombrott i polisens utredning. Polisen grep en man misstänkt för inblandning i mordet.

– Mannen anhölls först skäligen misstänkt för medhjälp till mord, den lägre misstankegraden. Men är nu släppt på fri fot, säger åklagare Patrik Viklund.

Han fortsätter:

– Misstankarna mot honom kvarstår. Men det fanns inte skäl nog att hålla honom frihetsberövad. Varför och annat kan jag inte kommentera i nuläget i detalj, säger Patrik Viklund.

Han förtydligar att det inte är personen som skjutit som anhölls under onsdagen.

Stor polisinsats efter mordet i Norsborg

Polisens utredning fortsätter. Polisen uppmanar också allmänheten att ta kontakt med polisen om någon har några uppgifter runt mordet.

Norsborg i sorg dagen efter dödsskjutningen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.