Pådrag. En polisinsats pågick i Botkyrka efter att en anhörig till en polis utsatts för kidnappningsförsök.

Anhörig till polis utsatt för kidnappningsförsök

En stor polisinsats pågick i Alby under tisdagen i samband med att en anhörig till en polis utsatts för ett kidnappningsförsök. Händelsen kopplas till en utredning om olaglig street racing som polisen jobbade med.

  • Publicerad 07:54, 13 sep 2017

Kidnappningsförsöket inträffade under tisdagen. Den anhöriga kunde själv ta sig loss för att larma polis, som kom till platsen i Botkyrka, skriver Expressen.

Enligt samma tidning ska den anhöriga vara fru till en polis som är jobbar med en utredning gällande olaglig street racing. Fallet skulle tas upp i hovrätten under tisdagen, men fick avbrytas.

Händelsen fick polisen att fatta beslut om "särskild händelse", ett akutläge, och en stor polisinsats sattes in för att hitta kidnapparna. I nuläget är ingen gripen misstänkt för brottet.

En förundersökning om försök till människorov är inledd. Polisen är mycket förtegen om detaljerna kring kidnappningsförsöket men säger att man arbetar med "informationsinhämtning".

– Vi har hållit en hel del förhör och vi har en hel del att jobba med, säger polisens Lars Byström till Aftonbladet.

Enligt Mitti ska den anhöriga inte vara fysiskt skadad, och har kunnat prata med polisen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.