Foto: Mostphotos

Anhöriga till skolbarn på Skolstaskolan har insjuknat

Under onsdagskvällen bekräftade kommunen på sin hemsida att anhöriga till skolbarn i Enköping har bekräftats vara smittade av coronaviruset. Nu går de även ut med information om vilken skola det rör sig om.

  • Publicerad 11:28, 12 mar 2020

Anhöriga till skolbarn på Skolstaskolan har bekräftats vara smittade av coronaviruset covid-19.

Det finns däremot inga bekräftade fall av smittade elever eller personal varken på Skolstaskolan eller någon annan av Enköpings skolor, berättar Linda Lindahl, förvaltningschef utbildningsförvaltningen Enköpings kommun.

– Vi har fått information om att anhöriga till skolbarn på Skolstaskolan är coronasmittade. Det handlar alltså inte om barn eller personal på skolan utan om anhöriga till barn på skolan. Vårdnadshavare på Skolstaskolan har fått information om det genom skolans rektor. Skolan är öppen som vanligt och verksamheten fortgår som vanligt, Linda Lindahl.

Om elever eller personal skulle bekräftas vara smittade av covid-19, vad kommer ni vidta för åtgärder då?

– Vi kommer att fortsätta följa de direktiv som finns. Vi kommer inte att fatta några beslut på egen hand, säger Linda Lindahl.

Är de anhöriga bosatta i Enköping?

– Det kan vi inte svara på. Med hänsyn till sekretess. Precis som vid andra sjukdomsfall kan vi inte diskutera med andra vårdnadshavare vem eller vilka som är drabbade i det här fallet., säger Linda Lindahl.

I ett mejl som Enköpings kommun skickat ut, eller kommer att skicka ut, till samtliga vårdnadshavare i kommunen informerar man:

"Det finns inga direktiv idag om att stänga skolor. Folkhälsomyndigheten uppger att mycket få av dem som hittills insjuknat i coronaviruset är barn. Det finns inget utbrott av viruset som kan kopplas till barn eller skolor. Myndigheten skriver också att det inte finns några säkra vetenskapliga belägg för att stängning av skolor minskar smittspridning i samhället, ens om skolbarn skulle vara smittade.

Självklart följer vi händelseutvecklingen och vi kommer att återkomma om det blir några andra direktiv."

Texten uppdateras...

Blåljus helgen: Brand, 168 flaskor vodka och tjuvar som både tog och lämnade cyklar

Nyheter Brottsligheten fortsätter ligga på extremt låg nivå under coronakrisen. "Nästan kusligt folktomt" och "Patrullen stoppade allt och alla" står till exempel ur polisers rapporter från helgen. Dock:...måndag 6/4 11:09

Många vill ha bokkasse

Nyheter Nya tjänsten ”Bokkassen” har redan hunnit bli populär bland 70-plussare. Nu vill biblioteket nå ut till ännu fler. – Alldeles nyss ringde en kvinna och berättade att hon gillar deckare, säger...söndag 5/4 12:14