Fel. Det att är inte okej att affischera över andra partiers affischer, tycker både Medborgerlig samling och Socialdemokraterna, som nu har åtgärdat fadäsen. Foto: Medborgerlig samling

Anklagelser om fulspel i EU-kampanjandet i Spånga

När medlemmar i partiet Medborgerlig samling, MED, kom ner till Spånga station dagen efter att EU-affischerna satts upp upptäckte de att deras blivit överlappad av en S-poster. "Så ska vi inte göra", säger kommunsekreterare Johan Sjölander (S).

  • Publicerad 11:52, 9 maj 2019

EU-kampanjandet är igång och i söndags var det dags för partierna att sätta upp sina valaffischer. Det liberalkonservativa partiet Medborgerlig samling var liksom övriga partier ute och affischerade.

Men i måndags upptäckte en medlem att någon satt fast en socialdemokratisk poster ovanpå MED:s, vid Spånga station.

– Att göra så här är ett förakt mot den fria debatten. Vi har dessutom inte partistöd, som riksdagspartierna, utan betalar våra affischer själva, säger MED:s distriktsordförande i Stockholm, Fredrik Clementz.

Socialdemokraterna i Stockholms kommunsekreterare, Johan Sjölander, håller med om att beteendet inte är okej.

– Det är självklart fel, vi ska inte täcka över andras skyltar. Vi tar gärna debatten med argument, inte så här. Men det är många ideella ute och ibland blir det fel. Nu när vi vet detta ska vi se till att ta bort vår skylt, säger han.

Nu är felet åtgärdat.

– Jag tycker att det är olyckligt att det ska behöva bli en diskussion men naturligtvis är det hedervärt att personer högre upp i organisationen återställer, och att de har gjort det skyndsamt, säger Fredrik Clementz (MED).

Grannar protesterar mot förtätningen i Blackeberg

Nyheter Även Skönhetsrådet kritiska Titt som tätt presenteras nya byggprojekt i Blackeberg. Men det är inte alla som gläds åt förtätningen.fredag 5/7 14:43

Kockens tips för en lyckad picknick

Nyheter "Det är en fest i det gröna" Maten är en stor del i en lyckad picknick i en park eller på en klipphäll. Men vad ska man tänka på inför korgpackningen och vilken mat passar under sommaren? Vi ringde kocken Erik Videgård för att...fredag 5/7 14:01

Vi är Västerort

Stockholm Direkt