Akutmottagningen på Lasarettet i Enköping. Foto: Bengt Johansson

Anmälan mot Lasarettet i Enköping läggs ned

När en kvinna opererades på Lasarettet i Enköping lämnades av misstag operationsduken kvar i såret. Nu har IVO (Inspektionen för vård och omsorg) beslutat att lägga ner ärendet.

  • Publicerad 13:13, 11 jan 2017

Det var i slutet av augusti förra året som kvinnan, som är i 80-årsåldern, opererades för bröstcancer på Lasarettet i Enköping.

Operationen genomfördes i två steg. Efter det andra ingreppet ville inte såret läka ordentligt och kvinnan tvingades till en rad återbesök.

I början av oktober, i samband med ytterligare en underökning, upptäcktes en kvarlämnad kompress i operationssåret.

Nu har Inspektionen för vård och omsorg (IVO) lagt ner ärendet och beslutat att inte vidta några ytterligare åtgärder.

IVO menar att Lasarettet i Enköping fullgjort sin skyldighet genom att utreda och anmäla händelsen.

I sitt beslut tar även Inspektionen för vård och omsorg hänsyn till att sjukhuset planerar att vidta åtgärder för att förhindra att någonting liknande händer igen.

Efter att kompressen togs bort läkte kvinnans såre helt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Lagen om all jävlighet

Nyheter Jag är nyss hemkommen från en fantastisk semester i spanska Nerja. Tack alla inblandade. Väl hemma tänkte jag att jag skulle kunna rida lite på vågen av semesterfeelingen. Stretcha semester med en...fredag 18/5 10:31

Enköpingsbo utpekad som huligan

Nyheter En man i 20-årsåldern, bosatt i Enköping, förbjuds att besöka idrottsevenemang efter misstänkt misshandel på Friends arena.torsdag 17/5 10:10