Falskt alarm. Polisen gjorde en lugnande upptäckt i en park på Söder. Personerna på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Mostphotos

Anmäldes som död –  låg och solade

Södermalmspolisen fick ett tips på stan om en livlös man. Det visade sig vara något helt annat.

  • Publicerad 19:38, 29 maj 2018

Det var en cyklande polis på Södermalm som tidigare idag tisdag blev blev stoppad av en person på gatan. Personen hade ett tips, berättar nyhetsbyrån TT.

– Min kollega var ute och patrullerade, då kom det en ur allmänheten framspringande och sade att det låg en död där borta och att polisen var tvungen att komma, säger polisinspektör Viktor Adolphson vid Södermalmspolisen till TT.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Snabbt kunde polisen reda ut det hela. Det visade sig att den påstått döde i själva verket levde.

– Det var en medborgare som hade tagit av sig för att njuta av vårsolens strålar. Han mådde bra, det var ingen fara med honom, han var inte ens berusad. Han tog det med ro, säger Viktor Adolphson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.