Vinnare. Anna Demirian från Bålsta har utsetts till Sveriges bästa matbloggare. Foto: PRIVAT

Anna från Bålsta är Sveriges bästa matbloggare

Anna Demirian från Bålsta har Sveriges bästa matblogg. – Jag är lite överraskad, men blev så himla lycklig, säger hon efter att hon tagit emot det stora matbloggspriset.

  • Publicerad 14:22, 15 nov 2018

Det var förra fredagen på Stockholm food an wine-mässan i Älvsjö som årets bästa matbloggare 2018 utsågs. Bland de nominerade fanns Anna Demirian från Bålsta som förra året blev fyra i samma tävling, men då i en annan kategori.

– Då var det folkets val, nu var det en jury som bestämde. Det är extra kul för de följer upp ens blogg över längre tid.

”Omsorgsfullt komponerad”

Att de hade koll på Anna stod klart i samband med motiveringen: Med trädgården och skogen som inspirationskälla skapas läckra recept, omsorgsfullt komponerade och vackert fotograferade. I hennes kök möts svenska och armeniska smaker och genom hennes genuina passion för mat och råvaror har hon öppenhjärtat tagit tills sig av våra svenska mattraditioner, gift dem med sitt armeniska ursprung och skapat något unikt och eget, konstaterade juryn.

– När jag fick höra det så kände jag igen mig i det jag gör. Det stämmer mitt i prick för det är exakt det jag har känt. Det blev mer personligt på det sättet, säger Anna.

– Det är så himla kul. Jag var lite överraskad, men blev så himla överlycklig, glad och stolt. Det går inte att beskriva riktigt hur det kändes att få ta emot det där viktiga priset. Det är en stor ära.

Bloggen, Kitchen of Anna, är ett kärleksarbete, men Anna skulle gärna göra det till något mer.

– Jag jobbar på vårdcentral, men när jag inte är där eller tränar så jobbar jag med det här. Det är inte ansträngande alls. Jag får ett lyckorus när jag skapar bilder och recept. Jag har alltid siktat på att jag vill göra en bok. Jag vill inte göra den själv. Jag vill att ett förlag ska vara med. Bloggen är som en levande bok för mig. Jag vill även jobba inom det här, med receptskapande.

”Upp till mig nu”

Kanske kan vinsten öppna sådana dörrar för Anna i jakten på de där drömmarna.

– Det var jätteviktigt, men nu är det upp till mig. Det är bara att köra vidare och jag måste jobba väldigt hårt om det ska bli verklighet. Bollen ligger hos mig.

Matbloggspriset

Christopher Anderton, Mikael Blomqvist och Niclas Sandin hade tidigare startat Matblogg.se, och kom på idén om att skapa ett pris för matbloggare. Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris och delades ut för första gången 2005.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt