Klipp. Ännu ett band klipptes på Ica Maxi i veckan. Foto: Fredrik Gustafsson

Ännu en invigning på Ica Maxi: ny klinik

Matbutik, en restaurang, ett apotek och nu också en vårdklinik. – Stormarknaden växer, konstaterar Patrik Borg, på Ica Maxi.

  • Publicerad 13:28, 13 jun 2019

Det har hänt saker på Ica Maxi det senaste året. Det vet alla som varit där och handlat nyligen. På kort tid har både en restaurang och ett apotek invigts intill matbutiken. Men det stoppar inte där. I veckan klippte Ica Maxis Patrik Borg bandet för nästa etablering under storvaruhusets tak – vårdkliniken Min doktor.

– Stormarknaden växer. Strategin bygger egentligen på tre olika områden. Grunden för Ica Maxi är låga priser och mycket varor. Det andra som vi satte igång med förra året var matmarknaden, den resan har bara påbörjats. Det tredje området är det här runtomkring, där Apotek är en del av det, restaurangen en annan och nu får vi även chansen att få in en Min Doktor-klinik. Tillsammans så skapar det ett helhetserbjudande som vi vill få till. Den moderna stormarknaden, säger Patrik Borg.

Den nya kliniken som angränsar till det nya apoteket kommer att ha tre mottagningsrum, och öppet alla dagar i veckan.

– Vi är i grunden en digital vårdgivare, och det vi gör nu kan man säga är att komplettera det digitala erbjudandet med fysiska mottagningar runt om i landet. Här kommer man kunna att få hjälp med enklare vardagssjukdomar och vaccinationer, och det är alltid drop in som gäller, säger Olof Fredriksson, som är affärsområdesansvarig för Min doktors fysiska kliniker, som planerar att öppna 15 nya kliniker per år i Sverige, de närmaste åren.

Yxjakt på Rådmansgatan

Nyheter Två män anhölls tidigt på söndagens morgon, misstänkta för grovt olaga hot. Beväpnade med yxa jagade de tre andra män genom delar av centrala Enköping.söndag 22/9 9:24

Blåljus: inbrott, misshandel och bilförare drogmisstänkta

Nyheter Det var varit ett dygn som liknar många andra helger i Enköping. Någon kör med droger i kroppen, en cykel och en mobiltelefon stjäls ett inbrott anmäls. Här är Blåljus lördag:lördag 21/9 10:57