Illustrationsbild på det föreslagna huset med 120 studentbostäder, sett från gångbron över Roslagsbanan. Foto: Tovatt architects & planners

Ännu fler studentlägenheter runt KTH: 12-våningshus med cykelsatsning

Behovet av studentbostäder är stort. Därför vill staden nu bygga ännu fler lägenheter till studenter vid KTH.

  • Publicerad 15:46, 10 okt 2016

2012 beslutade exploateringsnämnden att anvisa mark för 80 studentlägenheter i Ruddammen, nära KTH. Men eftersom behovet av studentbostäder är stort föreslår nu exploateringskontoret att ytterligare 40 studentbostäder ska byggas i området – markanvisningen ska nu alltså gälla för totalt 120 bostäder.

LÄS ÄVEN: Se skisserna: Miljarder ska utveckla Albano till ett supercampus

Planarbetet kommer att tas upp i stadsbyggnadsnämnden för antagande. Om det inte bli några överklaganden planerar AB Abacus Bostad, som staden har tecknat markanvisningsavtalet med, att börja bygga studentbostäderna under nästa år.

Huset ska byggas som två sammankopplade huskroppar, med 11 respektive 12 våningar. En publik lokal ska finnas i bottenvåningen och cykelparkering kommer finnas både inomhus och utomhus. Första inflyttningen är tänkt till 2019.

LÄS ÄVEN: Östermalm får 750 nya studentettor

Området där lägenheterna ska byggas ligger mellan Ruddammsvägen och Stickelbärsvägen. KTH Campus ligger i närheten österut, på andra sidan gångvägen över Roslagsbanan. På platsen finns i dag en grässlänt med några buskar och träd. Tanken är att växtligheten ska ersättas i någon form med nytt torg/park och förstärka det ekologiska sambandet till Nationalstadsparken och Rudammsparken.

LÄS ÄVEN: Tusentals studentbostäder till Östermalm - idag är det dags för ännu ett spadtag

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.