Ja. Britt Grövlebakke skulle säga ja om hon fick rätt bud. Foto: Lotten Engbom

Ännu fler villaägare vill sälja - för att ge plats åt lägenheter

På en gata i Täby har grannar haft möten för att enas om en eventuell försäljning till en bostadsexploatör. Nu ska alla grannar vara överens om att sälja om rätt bud dyker upp.

  • Publicerad 17:36, 12 mar 2018

I januari skrev vi om att flera villor längs Stockholmsvägen blivit uppköpta av en bostadsexploatör.

LÄS MER: Deras Täbyvillor köptes upp dyrt – blir bostadsområde

Sedan var det nästa villaområde, vid Tibble station, där fastighetsägarna är överens om att sälja om rätt pris dyker upp.

LÄS MER: Nästa villagrannar i Täby som vill sälja till exploatörer

Nu berättar Britt Grövlebakke som bor på Burschstigen mellan Ella Gård och Roslags-Näsby att de har planer på att sälja husen.

– Det här området borde vara mer attraktivt. Vi har grönområden och sen fem minuter till Roslags-Näsby station, säger hon.

– Egentligen finns det inte så många tomter att köpa i Täby. Jag tror inte att de vill bygga i ett rent villaområde, det här ligger lite i utkanten.

"Boende är oroliga"

Snart kommer de dessutom bli grannar med det nya området i Roslags-Näsby. Britt Grövlebakke menar att de villor närmast Enhagsvägen kommer att påverkas av området.

– Nu ska det tydligen bli åtta våningar. Boende är oroliga för att solen försvinner och att de hamnar i skugga. Förmodligen kommer även trafiken längs Enhagsvägen öka, säger Britt Grövlebakke.

Grannarna har haft möten och enligt Britt Grövlebakke är alla positiva till en försäljning.

– Alla vi som var där sa "det är väl klart, för man kanske kan få mer betalt än i annat fall".

Britt Grövlebakke oroar sig mest för att hennes fastighet skulle minska i värde.

– Om bolag köper upp de hus som blir till salu, i ren spekulationssyfte, och sedan låter dem stå i 10, 15 år. Hur påverkar det området?

Enda utvägen

Enligt Britt Grövlebakke har de genom ett informationsmöte från kommunen fått veta att det kan handla om två till tre gånger marknadsvärdet om de säljer.

– Det är det som gör att man vill sälja. Annars har vi inga planer på att flytta, vi bor bra här.

Hon försöker att tänka positivt inför utvecklingen.

– Det här är utvecklingen. Vi kan inte stå och säga "nej, vi vill att det ska vara som det alltid varit." Vi kan inte stanna upp, säger Britt Grövlebakke.

Claes Gillberg, som också bor på gatan, känner att en försäljning är den enda utvägen.

– Det blir ju så. Vi känner oss lite tvingade att sälja, för vi hamnar lite i kläm mellan de stora husen. Vi kommer bli skuggade. Om några säljer blir det ödehus, och det är inte så kul att området förfaller, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

60 års kamp för kvinnor inom polisen

Nyheter ”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Akuten: "Situationen är fortfarande ansträngd"

Nyheter Svarar på sjuksköterskans hårda kritik Sjuksköterskan Maria larmar om en ansträngd situation på Danderyds sjukhus akut. "Jag förstår att medarbetare upplever att de ligger efter", säger Py Johnson-Fohlin, verksamhetschef på...fredag 14/12 11:57