Ja. Britt Grövlebakke skulle säga ja om hon fick rätt bud. Foto: Lotten Engbom

Ännu fler villaägare vill sälja - för att ge plats åt lägenheter

På en gata i Täby har grannar haft möten för att enas om en eventuell försäljning till en bostadsexploatör. Nu ska alla grannar vara överens om att sälja om rätt bud dyker upp.

  • Publicerad 17:36, 12 mar 2018

I januari skrev vi om att flera villor längs Stockholmsvägen blivit uppköpta av en bostadsexploatör.

LÄS MER: Deras Täbyvillor köptes upp dyrt – blir bostadsområde

Sedan var det nästa villaområde, vid Tibble station, där fastighetsägarna är överens om att sälja om rätt pris dyker upp.

LÄS MER: Nästa villagrannar i Täby som vill sälja till exploatörer

Nu berättar Britt Grövlebakke som bor på Burschstigen mellan Ella Gård och Roslags-Näsby att de har planer på att sälja husen.

– Det här området borde vara mer attraktivt. Vi har grönområden och sen fem minuter till Roslags-Näsby station, säger hon.

– Egentligen finns det inte så många tomter att köpa i Täby. Jag tror inte att de vill bygga i ett rent villaområde, det här ligger lite i utkanten.

"Boende är oroliga"

Snart kommer de dessutom bli grannar med det nya området i Roslags-Näsby. Britt Grövlebakke menar att de villor närmast Enhagsvägen kommer att påverkas av området.

– Nu ska det tydligen bli åtta våningar. Boende är oroliga för att solen försvinner och att de hamnar i skugga. Förmodligen kommer även trafiken längs Enhagsvägen öka, säger Britt Grövlebakke.

Grannarna har haft möten och enligt Britt Grövlebakke är alla positiva till en försäljning.

– Alla vi som var där sa "det är väl klart, för man kanske kan få mer betalt än i annat fall".

Britt Grövlebakke oroar sig mest för att hennes fastighet skulle minska i värde.

– Om bolag köper upp de hus som blir till salu, i ren spekulationssyfte, och sedan låter dem stå i 10, 15 år. Hur påverkar det området?

Enda utvägen

Enligt Britt Grövlebakke har de genom ett informationsmöte från kommunen fått veta att det kan handla om två till tre gånger marknadsvärdet om de säljer.

– Det är det som gör att man vill sälja. Annars har vi inga planer på att flytta, vi bor bra här.

Hon försöker att tänka positivt inför utvecklingen.

– Det här är utvecklingen. Vi kan inte stå och säga "nej, vi vill att det ska vara som det alltid varit." Vi kan inte stanna upp, säger Britt Grövlebakke.

Claes Gillberg, som också bor på gatan, känner att en försäljning är den enda utvägen.

– Det blir ju så. Vi känner oss lite tvingade att sälja, för vi hamnar lite i kläm mellan de stora husen. Vi kommer bli skuggade. Om några säljer blir det ödehus, och det är inte så kul att området förfaller, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill öppna krog i Gribbylund

Nyheter "Det finns inget bra ställe där man kan gå och äta här" Sedan barnsben har maten varit en av de viktigaste delarna i Täby-bon Niklas Pallgrens liv. Nu satsar på prestigefyllda tävlingen ”Årets kock” – samtidigt som han drömmer om en egen krog i Gribbylund.torsdag 20/9 16:41

Mer ilska mot Mörby Centrums parkering

Nyheter Centrumchefen: "Vi har inte ändrat något" I augusti infördes det nya parkeringssystemet i Mörby Centrum. Men flera besökare anser att systemet blivit till det sämre och att det är för snålt med tid.torsdag 20/9 15:34