Sjöängsskolan. Foto: Stockholm stad

Ännu ingen gripen för ofredande vid skolor

Den man som försökt locka in barn i bilar den senaste tiden, verkar vara olika personer, enligt polisen. Händelsen vid Sturebyskolan utreds fortfarande.

  • Publicerad 17:18, 7 mar 2019

De eller den man som försökt locka med sig barn i bilar utanför skolor i Söderort, är fortfarande på fri fot. I våra områden rör det sig om två händelser – 21 januari utanför Sturebyskolan och 15 februari utanför Sjöängsskolan.

Olika män

I Stureby stoppades en flicka av en man som försökte dra in henne i en bil. Flickan lyckades slå sig fri och springa in i skolan. Vid Sjöängen följde en man efter en elev till fots när denne var påväg hem. Han gick fram till barnet och sade att han hade något i sin bil som han ville visa. Eleven blev rädd och sprang därifrån, hem. Utöver det hände två liknande incidenter vid skolor i Skärholmen i januari.

Enligt Mats Eriksson på polisens mediacenter verkar det röra sig om olika män, när det kommer till signalement och beteende.

– Vi kan inte se någon direkt koppling mellan händelserna, säger han.  

Gå i grupp

I fallet Sjöängsskolan är utredningen nedlagd till dess att det kommer ny information, medan Sturebyskolan fortfarande utreds för att ”det finns saker vi vill titta på”, enligt Mats Eriksson. Mer än så vill han inte säga.

– Är man orolig kan man se till att barnen går i grupp till och från skolan, eller med någon vuxen. Man kan hjälpas åt, säger han.

Den här veckan har polisens volontärer rört sig runt Sjöängsskolan, något som uppskattas av personal och barn, enligt skolans rektor Angela Svensson. Den som vill tipsa polisen om något man sett eller hört, helst med signalement och regnummer på bil, kan ringa 114 14.