Tanken är att även barn från familjer som inte har gott om pengar ska få ett kul sommarlov. Foto: Most Photos

Ännu mer gratis för unga på loven

Nu vill kommunen ha in ansökningar från föreningar och företag som vill ordna aktiviteter för unga i sommar. För de unga blir aktiviteterna gratis.

  • Publicerad 11:24, 30 jan 2018

I sommar blir det gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Statsbidraget för att unga ska få sommarlovsaktiviteter som inte kostar något ska bland annat att främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund. Vallentuna får i år 174 000 kronor.

– Vår förhoppning är att flera aktörer, så som föreningar och företag, söker medel för att kunna erbjuda bra och tillgängliga verksamheter för våra barn och unga, säger Petri Peltonen, chef för fritidsförvaltningen.

Nytt för i år är att det finns likadana medel för övriga lov; i Vallentunas fall 217 000 kronor.

– Eftersom det är nytt blir påsklovet det första lovet det är möjligt att söka medel till, säger Petri Peltonen.

För den som vill söka om pengar för att genomföra aktiviteterna är det stoppdatum den 4 mars för påsklovet och den 31 mars för sommarlovet.

Förra året kom det ansökningar om att få anordna bland annat konstworkshops, basketträning, handbollsläger, legobygge, golfträning och skrivkurs.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

20-årig Täbybo filmade samlag i hemlighet

Nyheter "Spred videon via Snapchat" En ung man från Täby döms nu efter att i hemlighet ha filmat samlag med en kvinna. Mannen ska senare ha visat filmen för gemensamma vänner.fredag 25/5 9:54