Bowlinghallen i Vasastan är en av Sveriges bästa, enligt bowlarna själva. Foto: Birka Bowling

Anrik bowlinghall – en av landets populäraste

Bowlinghallen Birka Bowling i Vasastan är en av landets sex mest populära. Det står klart efter att Sveriges bowlare sagt sitt i en ny tävling.

  • Publicerad 16:56, 19 mar 2018

Över 400 bowlingspelare, såväl elit- som hobbyspelare, har nominerat sina favoriter till svenska bowlinghallars nya pris "Bowlarnas favorithall". Birka Bowling är en av två Stockholmshallar bland de sex finalisterna. Den andra ligger vid Gullmarsplan.

– Det känns otroligt kul att så många röstat på oss, eftersom vi har satsat hårt på hallen. Vi försöker ha en bra service vid seriematcher och hålla det så professionellt som möjligt. Vi har skruvat lite extra på servicen för bowlarna de senaste åren. Bland annat livesänder vi matcher på nätet, säger Eric Blomster Kees som är en av de som driver hallen på Birkagatan 16.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Birka Bowling är en anläggning med både seriespel och "partybowling" dit vanligt folk kommer för att spela på skoj. Där menar Eric Blomster Kees att hallen har ett särskilt förhållningssätt som burit frukt.

– Vi är en hall som försöker knyta ihop tävlingsbowling och nöjesbowling. Det händer att vi rekryterar bowlare till våra lag via nöjesdelen, vilket är något vi verkligen tror på. Det går att sälja in sportdelen av bowlingen på ett kul sätt, säger han.

I dag 19 mars är sista dagen att rösta bland de sex nominerade hallarna.

– Jag vill lyfta hela personalen som jobbar stenhårt och är ett sammansvetsat gäng. Att vara topp sex i landet är fantastiskt, säger Eric Blomster Kees.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Så lyder nomineringen

"Mixen av en riktig bowlinghall och en riktig sportbar är unik. Ofta är det antingen det ena, eller det andra men här är det bägge två.”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Ny satsning ska stoppa droghandeln på Plattan

Nyheter Trygghetsgruppen flyttar in mitt på Sergels torg Nu är alla samlade under ett och samma tak – mitt i händelsernas centrum.fredag 20/7 11:44