Tennstopet öppnar igen efter renovering. Foto: Jacob Hellgren

Anrik restaurang öppnar efter renovering

Sedan julafton i fjol har Tennstopet haft stängt för stängt för renovering. I april öppnar restaurangen igen tillsammans med nysatsningen och bakfickan Tennstopet Grill.

  • Publicerad 20:00, 27 feb 2020

Det var dagen före julafton förra året som Tennstopet i hörnet Dalagatan/Odengatan stängde för renovering. Bland annat har man byggt om toaletterna, bytt ut slitna mattor och klätt om möbler. Den 7 april är det dags för den klassiska restaurangen att åter slå upp portarna och då välkomnar man med en påskmeny bestående av bland annat gravlaxtartar och lammstek.

– Påsken är en familjär högtid här hos oss på Tennstopet och perfekt för de som vill ha en enklare påsk där alla kan vara med och njuta vid matbordet. Vi serverar tradition med vår egen twist och det uppskattas av våra gäster, säger Micke Schedin, köksmästare på Tennstopet, i ett pressmeddelande.

Tennstopet stänger – för att växa med ny grill

En och en halv vecka senare, 17 april, öppnar restaurangens nysatsning, Tennstopet Grill, som kommer att ha plats för 70 personer. Det nya stället ligger i en intilliggande lokal på Odengatan och nås från den befintliga restaurangen.

En stor del av den meny som finns på Tennstopet kommer även att finnas på bakfickan, men det kommer även att serveras rätter som är specifika för Grill.

– Det kan vara en helgrillad piggvar, en hel bit sjötunga eller grillade skaldjur, har krögaren Christian Olsson sagt till Dagens industri tidigare.