Utbyggnad. Hedvig Eleonora skola kommer kunna ta emot fler elever från hösten 2020. Foto: Patrik Wirén

Anrik skola på Östermalm ska byggas ut

Hedvig Eleonora skola på Östermalm står inför rejäla förändringar. Förutom ny ventilation och total renovering kommer skolan även byggas ut för att kunna ta emot fler elever. Under tiden som arbetet pågår flyttas skolbarnen till Hjorthagen.

  • Publicerad 17:38, 25 feb 2019

Från början handlade det om att luften på Hedvig Eleonora skola är för dålig. Ventilationen behöver bytas ut, vilket kräver att skolan evakueras. I samband med detta har stadens skolfastighetsbolag Sisab beslutat att även göra andra renoveringar och samtidigt öka den framtida elevkapaciteten. Efter ombyggnationen kommer skolan, som i dag har 468 skolbarn, att kunna ta emot 564 elever fördelade på 20 klasser.

Rekordmånga nya skolor på gång i Stockholm– här är hela listan

En bygglovsansökan har lämnats in där förslaget är att riva enplanshuset som i dag rymmer kök och matsal och istället ersätta det med en tvåvåningsbyggnad på samma plats. Det nya huset ska innehålla två klassrum med kring-utrymmen som grupprum, toaletter, kapprum samt personalarbetsplatser ovanpå ett nytt kök och matsal.

– Planen är att komma igång till sommaren och att allt ska vara klart hösten 2020, säger Thomas Pella Bergsell, pressansvarig på Sisab.

Under tiden som arbetet pågår flyttas skolans elever till Hjorthagens skola. Tiden för renovering och utbyggnad sammanfaller med när Bobergskolan öppnar och nuvarande Hjorthagens skola flyttar till sina nya lokaler.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android