Djurgårdsskolan. Här, på Kungliga Djurgården, går i dag 94 elever. Foto: Djurgårdsskolan

Anrika Djurgårdsskolan vill bygga ut

Djurgårdsskolan ser nu över möjligheten att utöka sin verksamhet.

  • Publicerad 16:30, 25 nov 2019

I fredags morse, den 22 november, bjöd Djurgårdsskolan in några av de närmaste grannarna i området till ett informationsmöte. Anledningen var att skolan under våren kommer att ansöka om bygglov för att på sikt eventuellt bygga ut skolan med mellanstadium för årskurserna 4-6.  Caroline Köling är rektor på skolan som i dag har elever från förskoleklass till årskurs tre.

– Det är framför allt föräldrar som önskar att deras barn kunde vara kvar på skolan även när de börjar mellanstadiet, säger hon och tillägger att det också skulle kunna bli ett välkommet tillskott för staden i stort.

– Inflyttningen till Stockholm är väldigt hög och det är ont om skolplatser, konstaterar hon.

"Viktigt att det blir en ny byggnad"

Djurgårdsskolan är en liten skola med färre än 100 elever och vid en utbyggnad ska det fortsatta målet vara att ha högst 24 elever i varje klass. Köling är noga med att poängtera att det inte handlar om att pressa in ytterligare barn i skolbyggnaden.

– Vi tycker om det lilla som ger en trygg och gemytlig tillvaro för våra elever. Det är därför det är viktigt att det blir en ny byggnad om det ska bli av, så att inte alla elever är i samma hus, förklarar hon.

Caroline König säger vidare att planerna fortfarande är i sin begynnelse och att skolan återkommer med mer information när de fått besked gällande bygglovet.

Djurgårdsskolan

Är en av Stockholms äldsta skolor och finns sedan 1878 på Kungliga Djurgården. 

Skolan är en stiftelse och har idag 94 elever fördelade på en förskoleklass, en åk 1, 2 och 3.