Sätra återvinningscentral. Foto: Sara Ringström

Anställd smygfilmade kvinnor – sparkas

En anställd på återvinningscentralen i Sätra har smygfilmat kvinnors rumpor när de slänger skräp och lagt upp filmerna på en porrsajt. Nu har mannen fått sparken och ska polisanmälas. – Det här är ett oacceptabelt beteende, säger ÅVC-chefen Peter Nyström.

  • Publicerad 16:52, 23 nov 2017

"Jag blir bestört och chockad", sade Peter Nyström, chef för ÅVC på Stockholm vatten och avfall, när han nåddes av nyheten att en anställd på återvinningscentralen i Sätra har smygfilmat kvinnor och sedan lagt upp filmerna på en porrsajt.

Kvinnor smygfilmas på sopstation – hamnar på porrsajt

Stockholm vatten och avfall kunde snabbt identifiera mannen som en av de anställda hos den underentreprenör som driver ÅVC Sätra. Han fick omedelbart sparken och händelserna ska polisanmälas. Ledningen krävde också att filmerna skulle tas bort.

När SkärholmenDirekt kontrollerade sajten strax efter 15 på torsdagen var kontot och filmerna borttagna.

Varför fick han sparken?

– Det här är ett oacceptabelt beteende. Att en ur vår personal står och filmar i smyg utan deras vetskap, det är väldigt kränkande. Han har kraftfullt brustit i förtroendet från kunderna.

Är det här något man ska behöva räkna med som besökare?

– Nej, verkligen inte. Av förekommen anledning kommer vi gå ut till alla våra entreprenörer och så att de får visa vad de gör i förebyggande syfte. Men vi ser samtidigt det här som en enskild handling av en enskild person. Det är inte någon annan i personalen som har känt till det här. De har också blivit smygfilmade av den här personen.

Hur ska ni se till att kvinnliga besökare kan känna sig trygg när man besöker ÅVC Sätra?

– Vi ser det här som enskild handling från en enskild person. Vi har tydliga krav i våra avtal med entreprenören att man ska jobba mot kränkande behandlingar och diskriminering. Det gäller alla som har avtal med Stockholm stad och dess bolag. Men vi ska framöver se till att vi har ännu tydligare krav, ta det ett steg längre.

– I och med den senaste tidens #metoo-rörelse har vi själva uppmärksammat det här på våra arbetsplatser. Vi har en tydlig handlingsplan. Nu ska vi se till att våra entreprenörer arbetar med den.

Finns det problem med en kränkande machokultur på återvinningscentralerna?

– Nej, verkligen inte. Kanske historiskt. Men vi har jobbat mycket med kundbemötandet. All personal har fått utbildning och vi har också kvinnor som jobbar på centralerna. Det finns snarare problem med besökare som har betett sig illa mot kvinnor som arbetar där.

Vad innebär utbildningarna konkret?

– De får utbildning i hur de ska agera i specifika situationer. Vi har tagit hjälp av flygvärdinnor, som har en tuff arbetsmiljö på flygplanen. De har en utbildning som de håller idag. De är också ute på plats på anläggningarna och tittar på vilken effekt utbildningarna har haft. Finns det någonting att slipa på?

Klädd i personalens orangea overall svarar mannen på frågor om sopsortering för att i nästa stund smygfilma besökarens rumpa.

Har du varit med om detta?

Kontakta oss om du vill dela med dig av din berättelse: skarholmen@direktpress.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.