Rosenskatt. Vissa av rosorna i trädgården på Bråvallagatan är antika. Foto: Carin Wihlke

Antika rosor i Vasastans vackra trädgård

Carin Wihlke har bott i samma hus på Bråvallagatan i 36 år. Tillsammans med sin man sköter hon om rosenträdgården utanför huset.

  • Publicerad 14:29, 7 aug 2018

Tipset om den vackra rosenträdgården kom från en imponerad granne till Carin Wihkle och hennes man som sköter rosorna i trädgården ut mot gatan på Bråvallagatan, mittemot det som finns kvar av Rörstrands slott.

– Jag flyttade in i huset när jag var 25 år, i dag är jag 61. Då fanns rosorna här och en trädgårdsmästare tog hand om dem, sedan dog han och då tog vi över. Det är mestadels jag och min man som tar hand om rosorna, ibland hjälper någon intresserad till. Men någon måste ha ansvar, annars fungerar det inte, säger Carin Wihlke.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Många stannar och beundrar blommorna.

– Vi bor ju i en stenöken så alla färgklickar är roliga. Det ät en titt-trädgård, ingen går in och sätter sig där, säger Carin Wihlke.

Huset på Bråvallagatan 14 byggdes på 1920-talet, flera av rosorna är nästan lika gamla tror Carin Wihlke. Svenska Rosensällskapet har varit på plats för att hjälpa till att se vilka sorter det är och hur rosorna ska skötas.

Just nu har rosorna precis beskurits. Vill man gå och titta rekommenderar Carin Wihlke försommaren.

– Då är det som vackrast här.

Livar upp. Många förbipasserande stannar och beundrar rosorna. Foto: Carin Wihlke