Rosenskatt. Vissa av rosorna i trädgården på Bråvallagatan är antika. Foto: Carin Wihlke

Antika rosor i Vasastans vackra trädgård

Carin Wihlke har bott i samma hus på Bråvallagatan i 36 år. Tillsammans med sin man sköter hon om rosenträdgården utanför huset.

  • Publicerad 14:29, 7 aug 2018

Tipset om den vackra rosenträdgården kom från en imponerad granne till Carin Wihkle och hennes man som sköter rosorna i trädgården ut mot gatan på Bråvallagatan, mittemot det som finns kvar av Rörstrands slott.

– Jag flyttade in i huset när jag var 25 år, i dag är jag 61. Då fanns rosorna här och en trädgårdsmästare tog hand om dem, sedan dog han och då tog vi över. Det är mestadels jag och min man som tar hand om rosorna, ibland hjälper någon intresserad till. Men någon måste ha ansvar, annars fungerar det inte, säger Carin Wihlke.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Många stannar och beundrar blommorna.

– Vi bor ju i en stenöken så alla färgklickar är roliga. Det ät en titt-trädgård, ingen går in och sätter sig där, säger Carin Wihlke.

Huset på Bråvallagatan 14 byggdes på 1920-talet, flera av rosorna är nästan lika gamla tror Carin Wihlke. Svenska Rosensällskapet har varit på plats för att hjälpa till att se vilka sorter det är och hur rosorna ska skötas.

Just nu har rosorna precis beskurits. Vill man gå och titta rekommenderar Carin Wihlke försommaren.

– Då är det som vackrast här.

Livar upp. Många förbipasserande stannar och beundrar rosorna. Foto: Carin Wihlke

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs nya bron till Djurgården

Nyheter Då ska den vara klar Bygget av Folke Bernadottes bro som ska länka ihop norra och södra Djurgården är nu igång.söndag 21/10 9:02

Koreansk snabbmatskedja öppnar i Vasastan

Nyheter Vill starta 20 nya restauranger i Stockholm inom två år Hemliga familjerecept och koreanskinspirerad mat. Nu öppnar Kimchistan på Tegnérgatan.lördag 20/10 10:00