Emin Saljunovic, Shabnam Nikpour och Rolaf Saido jobbar i kiosken. Foto: Henrik Lindstedt

Äntligen är Vårbys strandkiosk tillbaka

Varmaste sommaren i mannaminne. Men på Vårbybadet har man inte kunnat köpa isglass och läsk som vanligt. Kommunens strandkiosk har retsamt hållit stängt – tills nu.

  • Publicerad 17:06, 31 jul 2018

Nu har den gula kiosken vid Vårbybadet äntligen öppnat igen. Det är den ideella föreningen Expose som har fått i uppdrag av kommunen att driva den.

– Det var så tråkigt här utan kiosken, säger Emin Saljonovic, som är en av ungdomarna som sommarjobbar i kiosken.

Omklädningsrummen, toaletterna – allt var stängt, berättar han. Bakom honom springer Expose förenings ordförande Shabnam Nikpour omkring och fyller på fikabröd.

– Vi har haft en fantastiskt varm sommar så det har varit tufft utan kiosken. Men nu vänder vi blad och gör stranden fräsch och fin och sprider trygghet och trivsel, säger hon.

Kiosken ska hålla öppet varje vardag till 21 och 22 på helger. Förutom själva försäljningen ansvarar de sommarjobbande ungdomarna för aktiviteter runt kiosken och på stranden. På tisdag kväll anordnar de en pingisturnering och på onsdag kväll en volleybollturnering. Och så ska det fortsätta.

Expose är en ideell förening. All vinst kommer gå direkt till föreningens projekt Educate the children project in Africa.

– Mitt hjärta värkte när jag var i Accra och såg barn i femårsåldern arbeta på marknaden. Med pengarna vi samlar in ska vi bygga en skola med boendemöjligheter för att ge de här barnen en möjlighet till kunskap och trygghet, säger Shabnam Nikpour.

Vinsten till gatubarn i Ghana

Expose förening är en ideell förening. All eventuell vinst från kioskförsäljningen kommer gå till föreningens välgörenhetsprojekt i Ghana. Målet är att bygga en skola för gatubarn i huvudstaden Accra.

Aktiviteter och öppettider

Kiosken håller öppet varje dag fram till 31 augusti.

Mån–tor: 11–21

Fre–sön: 11–22

Föreningen anordnar också aktiviteter på stranden. Bland annat zumba och pingis- och volleybollturneringar. Håll koll på @ExposeSimorghDansOchMusik för mer information.

Visa merVisa mindre