Ljust och fräscht. Biblioteket i Jakobsberg har fått sig ett lyft. Foto: Stella Papapanagiotou

Äntligen! Bibblan i Jakobsberg är (nästan) färdig

Nu är det dags för nyinvigning av biblioteket i Jakobsberg. Barnföreställning, Järfälla-tävling och bland andra Bob Hanson på scen utlovas.

  • Publicerad 16:54, 16 apr 2018

I sju månader har Jakobsbergs bibliotek renoverats. Och även om inte allt är helt färdigt ännu, bjuds allmänheten in till fest om ett par veckor.

– Den nya hissen blir klar först i slutet av maj, men det är nu som själva biblioteket är nytt och det vill vi fira. Vi har fått två grupprum och lokalen är tydligare uppdelad med zoner där man får prata och ha föreställningar, och där det ska vara tyst, säger Kari Wessely, verksamhetsledare på Jakobsbergs bibliotek.

Den stora invigningsfesten går av stapeln den 21 april och pågår mellan klockan 11 och 16, och det kommer att vara full rulle hela dagen. Poeten Bob Hanson och deltagare i Funkisfestivalen uppträder på scen.

I den tysta avdelningen blir det utställning och ett bildspel under rubriken Folkskolan 150 år.

"Något för alla"

På barnavdelningen utlovas stort pyssel, fiskdamm och barnföreställningen Lilla sagohjulet. Komtek kommer att vara på plats och demonstrera programmering.

En skolklass från Björkebyskolan i Skälby ordnar ett minikafé, och i en tipsrunda med Järfälla-frågor kan besökarna vinna presentkort i Jakobsbergs centrum.

– Den här dagen visar vi upp aktiviteter som kan hända här i biblioteket. Det kommer att finnas något för alla! säger Kari Wessely och fortsätter:

– En del besökare har kommenterat att den nya lokalen är kal. Tidigare hade vi mycket plåtter och saker som bara fått stå kvar - men nu börjar vi om, det här är en nystart.

Fram tills den nya hissen blir klar kan den som vill åka upp med en alternativ hiss. Skyltar till den finns i centrum. Då kommer man in till biblioteket via konsthallen, som också har renoverats och deltar i festligheterna med konstnärer på plats.

Fest för alla

Lördag 21 april mellan klockan 11 och 16 är det nyinvigning och fest på Jakobsbergs bibliotek. Se hela schemat för dagen på www.bibliotek.jarfalla.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Nyheter Så reser du istället Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.fredag 6/7 11:35