Tunnelbanestrul. Från och med i morgon underlättas tillvaron för resande på grön linje. Åtminstone en aning. Foto: Maja Brand

Äntligen! Ett byte mindre på gröna linjen

Kaoset på gröna linjens tunnelbanelinje är inte över riktigt än. Men från och med i morgon blir det i alla fall ett tågbyte mindre för de hårt prövade resenärerna.

  • Publicerad 10:55, 30 jul 2018

Under 15 dagar har upprustningsarbetet på Söderströmsbron mellan Slussen och Gamla stan ställt till det för resenärer på gröna linjen. Värst har det varit för den som reser mellan Skarpnäck och stan. Förutom tågbyten orsakade av upprustningen av perrongerna vid Skärmarbrink och Gullmarsplan adderades från den 16 juli ytterligare ett byte vid Slussen.

Men nu är det över.

Från och med i morgon tisdag är bron återigen öppen för trafik på gröna linjen, säger Per Hallberg på SL:s presstjänst.

– Klockan 04:30 i morgon startar trafiken som vanligt igen. Allt har gått som planerat och vi har utfört de arbeten som skulle göras, säger han.

Nu dubbelstrular det på gröna linjen

Enligt Per Hallberg utnyttjar 200 000 – 230 000 resenärer tunnelbanans gröna linje dagligen i högsommartrafik. Trots det stora antalet har väldigt få klagomål kommit in under arbetet med bron.

– Vi har 39 inkomna ärenden till vår kundtjänst, så vi bedömer att det varit väldigt lite klagomål. Vi har gjort detta tidigare så resenärerna känner nog till hur de ska resa. Så det har gått väldigt bra, konstaterar han.

Upprustningen av plattformarna vid Skärmarbrink och Gullmarsplan väntas pågå till den 19 augusti. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Analys: M och MP – en knepig kärlekshistoria

Krönika ✓Sexismanklagelser ✓Härskartekniker ✓Plågsamt dålig stämning Kommer smekmånaden att vara i fyra år, eller kan gammalt groll mellan M och MP få det att börja gunga, skriver redaktionschef Hampus Jarnlo om Stockholms nya grönblå styre.lördag 20/10 9:00