Tunnelbanestrul. Från och med i morgon underlättas tillvaron för resande på grön linje. Åtminstone en aning. Foto: Maja Brand

Äntligen! Ett byte mindre på gröna linjen

Kaoset på gröna linjens tunnelbanelinje är inte över riktigt än. Men från och med i morgon blir det i alla fall ett tågbyte mindre för de hårt prövade resenärerna.

  • Publicerad 10:55, 30 jul 2018

Under 15 dagar har upprustningsarbetet på Söderströmsbron mellan Slussen och Gamla stan ställt till det för resenärer på gröna linjen. Värst har det varit för den som reser mellan Skarpnäck och stan. Förutom tågbyten orsakade av upprustningen av perrongerna vid Skärmarbrink och Gullmarsplan adderades från den 16 juli ytterligare ett byte vid Slussen.

Men nu är det över.

Från och med i morgon tisdag är bron återigen öppen för trafik på gröna linjen, säger Per Hallberg på SL:s presstjänst.

– Klockan 04:30 i morgon startar trafiken som vanligt igen. Allt har gått som planerat och vi har utfört de arbeten som skulle göras, säger han.

Nu dubbelstrular det på gröna linjen

Enligt Per Hallberg utnyttjar 200 000 – 230 000 resenärer tunnelbanans gröna linje dagligen i högsommartrafik. Trots det stora antalet har väldigt få klagomål kommit in under arbetet med bron.

– Vi har 39 inkomna ärenden till vår kundtjänst, så vi bedömer att det varit väldigt lite klagomål. Vi har gjort detta tidigare så resenärerna känner nog till hur de ska resa. Så det har gått väldigt bra, konstaterar han.

Upprustningen av plattformarna vid Skärmarbrink och Gullmarsplan väntas pågå till den 19 augusti. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 9:10

Aktiviteter i Söderort med plats för ditt barn

Nyheter GUIDE: Föreningar i Hägersten, Älvsjö, Midsommarkransen och Västertorp utan kö ✓Lista även för övriga Söderort Har dina barn inte köat i år till de populäraste klubbarna? Missade du släppet av nya platser vid terminsstarten? Här är föreningarna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö som har plats för ditt barn...lördag 16/2 8:40