BELYSNING. Är en väldigt viktig faktor för att få platser att upplevas som tryggare. Snart kommer den även till Farsta strandbad. Foto: Charlotte Årling

Äntligen får promenadvägen belysning

I många år har man behövt smyga i mörkret för att passera gångvägen bredvid Farsta strandbad. Nu är belysningen äntligen på gång – och det blir dubbel vinst för Farstaborna.

  • Publicerad 16:00, 6 nov 2017

Upp med hakan – vi går mot ljusare tider. I alla fall på gångvägen bredvid Farsta strandbad. Den som väljer att gå förbi just nu, efter mörkrets inbrott, lär bli besviken. Det är kolsvart och svårt att ens se marken man sätter fötterna på. Men det ska snart ändras. Efter ett medborgarförslag har trafikkontoret beslutat att ta ett krafttag mot mörkret i området. Innan årsskiftet kommer den mörka promenadvägen mellan Ekshäradsgatan och Rödkindavägen få permanent belysning.

Var vaksam mot inbrott under höstlovets mörker

– Så fort vår markentreprenör blir klar med befintliga projekt så sätter de igång. Vi kommer börja nu i november och ambitionen är att vi blir klara i år, säger Mattias Wallblom, belysningsingenjör på trafikkontoret.

Det handlar om en sträcka på drygt 300 meter som får belysning. Samtidigt får medborgarna ytterligare ett positivt löfte: Gångvägen ska fortsätta snöröjas. Att vägen inte haft permanent vinterunderhåll är en av de stora anledningarna till att den fått leva i mörker alla dessa år.

– Men i och med att man började snöröja förra vintern så kom vi fram till att det passade bra med belysning, säger Mattias Wallblom.

Projektet beräknas kosta upp emot 700 000 kronor.

Mystiskt mörker skapade undergångsstämning i Stockholm

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Idag är det världsemojidagen – vilken emoji är du?

Nyheter ”Ibland är jag arg” I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.ntisdag 17/7 13:29

Gjorde ovanligt sexfynd – vid återvinningen

Nyheter Finnes: borttappad sexleksak i Årsta En kvinna i Årsta skulle återvinna sina kartonger. Ni kan aldrig ana vad hon hittade.tisdag 17/7 12:26