I helgen kan du både spökpyssla och gosa med får. Foto: Mikael Andersson/Anna Rönnquist

Äntligen helg! 13 saker att göra – med och utan spöktema

Ponnyridning, loppis, spökpyssel och teater för både stora och små. Här kommer smått och gott att göra i helgen i Västerort och Järfälla!

  • Publicerad 16:07, 27 okt 2017

Låna en ponny

Gillar ditt barn ponnyhästar? Då kan ni sticka till Spånga By som arrangerar ponnyridning varje lördag. Ridningen kostar en tjugolapp som betalas kontant på plats. Den som vill rida lite längre kan förhandsboka en längre tur.

När? Lördag den 28 oktober kl 13-14

Var? Spånga By, Holmingegränd 12

Träffa Halloweenhäxan i Åkis

Halloweenhäxan ger alla utklädda barn som vågar hälsa på henne på en presentpåse. Alla som vill, utklädda eller inte, får också testa häxbrygd och gå en tipspromenad med fina priser.

När? Lördag 28 oktober kl 12-14

Var? Ica Kvantum i Åkermyntan Centrum.

Fynda loss i Bromma

På Brommaloppis kan du fynda begagnat och käka chilensk mat. Vill du hellre vara den som kränger iväg dina grejer så är det helt gratis att ta ett bord att sälja ifrån.

När? Lördag 28 oktober kl 11-15

Var? Linta Gårdsväg 5, Bromma.

Lär dig dj:a i Vällingby

Sugen på att lära dig att dj:a? Häng med på workshop med Kulturföreningen Podium tillsammans med DJ Fatty. För alla mellan 13-25 år. Gratis att vara med!

När? Lördag 28 oktober kl 12-15

Var? Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby

Barnteater i Barkarby

Föreställningen Låddan spelas av Zirkus Loko-motiv på Mötesplatsen bredvid biblioteket. Gratisbiljetter kan hämtas inne på Barkarby bibliotek redan nu.

När? Lördag 28 oktober kl 15.30

Var? Barkarby bibliotek

Spöken och gastar i Viksjö

En ryslig dag utlovas på Viksjö bibliotek, med spökböcker, pyssel och en tävling där vinnaren får en superläskig bok.

När? Lördag 28 oktober kl 11-15

Var? Viksjö bibliotek

Barnteater i Vällingby

Passa på att ta ett Halloweenkort i Vällingby centrum där det blir ansiktsmålning i K5 och möjlighet att fota sig vid en läskig fotovägg. Dessutom blir det barnteater med Mia Modig kl 11, 13 och 15. Gratis för alla.

När? Lördag 28 oktober kl 12-16

Var? K5 i Vällingby centrum.

Gå på teater i Blackeberg

Västerorts seniorteatergrupp Kaskaderna ger två föreställningar "Alla tjuvar kommer inte för att stjäla" och "Henrik". Entré är 100 kronor.

När? Lördag 28 oktober och söndag 29 oktober kl 17

Var? Teater Kaskad, Blackeberg

Lyssna till historien om Ulla Billquist

Sångerskan Ulla Billquists livsöde uppmärksammas med föredrag och utdrag ur dokumentärfilmen ”När molnen skingras” av Lasse Zackrisson. Dessutom visas unika musik- och ljudillustrationer. Entré 60 kronor.

När? Söndag den 29 oktober kl 14-16

Var? Järva Folkets Park/Eggeby gård

Halloween på Kattstallet

Sugen på fika och att titta på gulliga katter? När Halloween firas på Kattstallet utlovas ”skrämmande goda, matiga och söta bakverk i caféet”, enligt deras hemsida.

När? Söndag 29 oktober kl 13-18

Var? Jämtlandsgatan 153A, Vällingby

Hälsa på djuren i Norra Ängby

Ta en härlig dag i Björklunds hage, titta på djuren och ta en fika.

När? Lördag 28 oktober kl 11-15

Var? Björklunds hage, Norra Ängby

Ponnyridning i Kallhäll

Ponnyridning på 4H-gården!

När? Söndag 29 oktober kl 12.15-13.30

Var? Kallhälls 4H-gård.

Lär dig om motorcykelns historia

Björn Weissmann, från Svenska Motorhistoriska Föreningen, håller föredrag om arméns motorcyklar under ett sekel. Han visar även historiska bilder. Entré till museet kostar 20 kronor. För samma peng kan du köpa kaffe med dopp.

När? Söndag 29 oktober kl 13 (museet är öppet 12-15)

Var? Hässelby museum, Riddersviksvägen 116, Hässelby

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

Boende mobiliserar mot bygget Spångadalen

Kritiska mot att en väg dras genom skogsområde Stadens planer på att riva delar av Rissneskogen i Bromsten, kritiseras av både politiker och boende. Nu har en Facebook-grupp och en namninsamling startats för att sprida information om vad som är...tisdag 19/6 16:44