Linus Hultin, Patrik Andersson, Nils Sjösten och Mattias Larsson spelar tennis i Lilla Blecktornsparken, som nu är helt klar efter flera års upprustning. Foto: Erik Simander

Äntligen klar! Här är "nya" Lilla Blecktornsparken

Efter två års väntan – nu är upprustningen av Lilla Blecktornsparken på Södermalm helt klar.

  • Publicerad 09:00, 26 aug 2017

Med bara några dagar kvar till den stora återinvigningen av Lilla Blecktornsparken, som fått en rejäl omdaning, är delar av parkens gräsmatta och området runt plaskdammen fortfarande avspärrat. Men innan lördagens parkfest är här ska den två år långa arbetstiden definitivt vara över.

Bangolfen borta

Den största förändringen är att parkens mini-golfbanor har rivits. Istället har en stor öppen gräsmatta med hängmattor och plats för solbadare och lek anlagts i parkens centrum.

Striden är förlorad: Bleckan förlorar sin minigolf

Intill krogen Beck har pingisbord satts ut, plaskdammen har rustas upp, parken har fått nya tennis- och bollplaner och ett utomhusgym.

Sebastian Engh och Richard Michelsson testade tennisbanan för första gången den här veckan.

– Den var skitbra och det är jättebra att det kan erbjudas en sån här plan i en park, säger Sebastian Engh.

De vill att Lilla Bleckan ska få nytt liv

Lång väntan

Berith Nilsson bor intill Lilla Bleckan och plockar ofta med sig boken ner till parkens nya hängmattor.

– Det har blivit väldigt fint. Jag har ingenting att klaga på mer än att jag saknat parken, säger hon.

Berith är inte ensam. Många Södermalmsbor har varit missnöjda med att upprustningen tagit längre tid än planerat. Målet var att parken skulle öppna i slutet av 2016 men upphandlingar och bygglov har gjort att arbetet har dragit ut på tiden.

Stadsdelsnämndens ordförande Anders Göransson (S) beklagar förseningen men tycker att engagemanget visar att Lilla Blecktornsparken är viktig för många. Han är nöjd med parkens nya utformning.

– Det här blir nu en riktig aktivitetspark. Jag tycker det har blivit väldigt bra och lyckat och hoppas att Söderborna också tycker det, säger han.

Angelina Nilsson har tagit med sig sin dotter Viktoria, 8 mån, till parken. Hon gillar också de nya hängmattorna. ”Nu saknar jag bara vatten” säger hon. Plaskdammen var fortfarande avspärrad i veckan. Foto: Elina Lundberg

Det här finns i ”nya” Lilla Bleckan

Utegym

Upprustad tennisbana och bollplan

Gungor

Trädäck

Plaskdamm med ny dush och ramp

Pingisbord

Stor gräsmatta

Hängmattor

Nya sittplatser och planteringar

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.