Äntligen – nu är stallet färdigt

För precis ett år sedan togs det första spadtaget, och den här helgen invigs det sprillans nya stallet i Upplands-Bro. Även marken runt omkring har fått sig ett lyft. – Det är kul att få vara med om den här resan, säger Agneta Dahllöf, ridskolechef.

  • Publicerad 09:00, 25 aug 2017

Det gamla stallet var mörkt och trångt. Luften var dålig och det var antingen varmt som en termos eller kallt som ett kylskåp. Längs taket hade svartmögel naglat sig fast.

Det nya stallet är ljust, rymligt, högt i tak och lagom svalt. Hästarna kan röra sig fritt i sin box och ha kontakt med varandra, så att de inte blir oroliga i tron att de står helt ensamma.

– Hästarna verkar trivas. De har det mycket bättre här, säger Agneta Dahllöf.

Det senaste året har hon och personalen på Upplands-Bro ryttarförening jobbat hårt.

– Vi har ju inte massor av tid över eftersom ridskoleverksamheten rullar på som vanligt, men vi har fått fantastiskt mycket hjälp av medlemmar, säger Agneta Dahllöf.

Finansierat av kommunen

Stallet ägs och har finansierats av Upplands-Bro kommun, och Stockholms idrottsförbund har sponsrat till en ny ridbana och en körplan. Ryttarföreningen har själv betalat för bland annat nya staket och ny belysning.

Meningen är att man ska kunna skritta ut även när det är mörkt ute, och nu kommer hästarna att kunna få frostfritt vatten utomhus när det blir kallt.

– Vi ville inte att bara stallet skulle vara helt nytt och så är det katastrof ute. Allt ute är förändrat. Vi har inte så stor mark, så det är verkligen compact living här. Vi utnyttjar varje millimeter.

Körbanan kan till exempel även användas som hage eller till parkering.

Helt färdigt räknar Agneta Dahllöf med att allting kan vara i november någon gång, men man kommer att kunna se hur det är tänkt redan i helgen under invigningen.

Klockan 14.30 klipps bandet denna lördag, den 26 augusti. Det kommer att finnas fika och längs tipspromenaden finns folk att ställa frågor till.

– Vi längtar tills vi vet att allt fungerar. Det är som när man flyttar själv: det roligt att flytta, men rätt jobbigt medan man bor bland kartonger och ändå måste gå till jobbet. Det är härligt när allt är klart.

Nytt avtal

Upplands-Bro ryttarförening har sparat länge för att kunna göra alla dessa förändringar.

– Vi sliter hårt. Vi vill kunna ha så låga medlemspriser som möjligt och då får man trolla med det som finns. Men jag känner en framåtanda och att man faktiskt kan påverka.

Det här gör att ryttarföreningen blir jämställd med andra idrotter, med ett likvärdigt avtal och bra lokaler.

– Det är vi jätteglada för. Och vi är tacksamma för stödet från kommunen, Stockholmsidrotten för ett bra samarbete med byggföretaget NOVAB och alla medlemmar som hjälper till fantastiskt mycket. Vi får betala tillbaka genom att vara en bra förening, säger Agneta Dahllöf.

Upplands-Bro ryttarförening

Upplands-Bro ryttarförening bildades 1982 som en ideell förening. Ridskolan startade sin verksamhet höstterminen 1985 och har sedan vuxit varje år till den verksamhet den bedriver idag.

Ridskolan finansieras delvis av intäkter från elever, tävlingar och andra event men också till stor del genom bidrag och stöd från Upplands-Bro kommun och företagare i och omkring kommunen.

Under en vecka genomförs cirka 60 lektioner för både barn, ungdomar och vuxna, killar som tjejer. 400 medlemmar rider varje vecka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet