Klart. Gång- och cykelvägen vid Solhöjden har öppnat. Foto: Mikael Johansson

Äntligen! Nu har försenade cykelvägen i Spånga öppnat

Plötsligt händer det. Den försenade gång- och cykelvägen vid Solhöjden i Spånga har äntligen öppnat.

  • Publicerad 13:38, 15 maj 2018

Gång- och cykelvägen vid Solhöjden har länge varit avstängd, något som tvingat Spångabor att ta långa och branta omvägar till och från Spånga station. Nu är det slut med det.

På tisdagen gick Trafikverket ut med information om att vägen äntligen har öppnat.

– Vägen öppnade i morse, säger Elis Cedergren, projektledare vid Trafikverket.

Vägen har försenats flera gånger. Men det senaste budet har varit att vägen skulle öppna i sommar. Nu blev det tidigare än så.

– Vädret har varit fint så vi har kunnat jobba på bra nu under våren, säger Elis Cedergren.

Totalt är den nya vägen 400 meter lång. Lite jobb återstår fortfarande på sträckan mot Solhemsbackarna, men det är ingenting som påverkar gångtrafikanter och cyklister.

Trafikverket självkritiskt om försenad väg på Solhöjden

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Misstänkt anlagd brand i förråd på Grimstaskolan

Nyheter "Fanns risk för spridning" Brandkåren ryckte ut till Grimstaskolan i går kväll efter larm om att det börjat brinna i en leksaksbod på skolgården. Men tur i oturen för skolan – boden var tom.måndag 21/5 9:39

Här är partiernas vallöften till cyklisterna

Nyheter LISTA: Parti för parti om hur de ska få fler att cykla i Stockholm Samtliga partier vill att cyklisterna i Stockholms ska bli fler. Här alla partiers vallöften till stans trampare.söndag 20/5 20:00

Vi är Västerort