Observatorielunden rustas och ska bland annat få ny belysning. Foto: Mimmi Epstein

Äntligen! Nu har Obsan fått nytt ljus

Sakta men säkert börjar upprustningen av Observatorielunden bli klar. I vår återinvigs parken men redan nu kommer en ny belysning på plats.

  • Publicerad 17:00, 2 nov 2017

Många Vasastadsbor har upplevt Observatorielunden som otryggt på kvällen och i samband med upprustningen av parken har man sett över belysningen.

SE FILMEN: De friåker nerför backen i Obsan – gör volt över staketet

– Vi har provbelyst ett tag och är i färd med att installera den nya belysningen. Flera lampor har riktats om, bland annat den som lyser upp på kullen. De var tidigare alldeles för bländande. Vi använder en ny typ av ljuskälla med skönare ljus. Vi har också riktat en lampa mot Kentauren, säger My Peensalu, landskapsarkitekt på Norrmalms stadsdelsförvaltning.

Nu rustas Observatorielunden

En del av arbetena i Observatorielunden är redan klara. Till exempel har ytorna mot Observatorielundens skola öppnats upp och där finns den nya lekskulpturen Jupiter.

– I vår ska vi plantera nya träd och då kommer det också att ske någon form av invigning av parken, säger My Peensalu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JUST NU: Nytt besked om Pålsundet

Nyheter Omstridda rivningen skjuts upp Rivningen av Söder Mälarstrand vid Pålsundets båthamn försenas. Tidigast 2019 kommer arbetet att kunna påbörjas. Samtidigt ska det tittas på en ny gestaltningsmässig lösning, meddelar Miljöpartiet...onsdag 20/6 11:24

Nu får fotgängare en del av supercykelbanan

Nyheter Avslöjar: Stadens nya plan efter ilskan Efter ilskan mot att folk knatar och joggar i cykelbanan. Nu ska staden temporärt dela av sträckan förbi Norr Mälarstrand för att göra plats för fotgängare och cyklister under pågående arbete med...onsdag 20/6 11:15