Upprustning. Nu ser det ut att ske ett genombrott i arbetet med att förbättra bussbytespunkten vid Norra Sköndal. Foto: Erik Simander

Äntligen smidigare att byta buss i Sköndal

Efter förvirring om vem som egentligen ska stå för kalaset – nu ska busshållplatsen och gångtunneln vid Norra Sköndal göras om.

  • Publicerad 16:56, 22 jan 2018

Det har länge varit tal om att bussbytespunkten och gångtunneln vid Norra Sköndal ska göras om för att minska buller och förbättra framkomlighet samt göra att gångtunneln upplevs tryggare.

Förvirring hos Trafikverket och Stockholms stad kring markägarförhållandena på platsen har gjort att det inte funnits pengar för projektet tidigare men nu ser ett genombrott som möjliggör ombyggnaden ut att komma vid Trafiknämndens nästa möte, den 1 februari.

Då väntas politikerna i nämnden rösta igenom att staden går in med 10 miljoner kronor i projektet, resten av finansieringen ska Trafikverket stå för.

Bygget skulle innebära att fyra bussar kan stå på rad på hållplatserna på båda sidor av Tyresövägen. Ett körfält där det ska gå att hämta upp eller lämna av folk som ska med bussen ska anläggas och bullerskärmar ska upp på båda sidor av vägen och vid busshållplatserna.

Gångtunneln ska göras bredare och öppnare. Gång- och cykelvägar i anslutning till bytespunkten ska förbättras och cykelparkeringar ska byggas vid vardera busshållplats.

Ytterligare en förändring är att busshållplatsen på Sandåkravägen vid bollplanen ska bort och ersättas av en hållplats vid Pepparkaksgränd.

Nästa år förväntas förberedande markarbeten dra i gång och senast 2021 hoppas Trafikverket och Stockholms stad att bygget kan vara klart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i lokal i Rågsved

Nyheter ”Vi håller precis på att rökdyka” Det bolmar svart rök ur en företagslokal i Rågsved. Brandförsvaret är på plats men ännu finns ingen prognos för när branden kan släckas.onsdag 23/5 20:40

De förser hela Stockholm med blommor

Nyheter Följ med in i gigantiska blomsterhandeln i Årsta partihallar I Årsta partihandelsområde gömmer sig en hel värld av växter och blommor. Vi besökte Trädgårdshallen, Stockholms enda samlade marknadsplats för blomsterhandlare. Här hittar man allt från...onsdag 23/5 19:00