Nu kommer det råda olidlig spänning på Hässelby IP. Bilden är tagen under Sveriges åttondelmatch i stan. Foto: Ylva Bergman

Äntligen! VM-festen kommer till Hässelby

Nu kan Hässelbyborna heja fram herrlandslaget framför storbildsskärm på hemmaplan. Resten av slutspelet kommer att visas på Hässelby IP, med start med kvartsfinalen nu på lördag.

  • Publicerad 14:59, 5 jul 2018

Svenska herrlandslagets framgångar i VM enar både stora och små. Nu är det klart att även Hässelbyborna kommer att kunna se matcherna på storbildsskärm. Resten av slutspelet kommer att visas på Hässelby IP, vilket arrangeras av Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning och Hässelby SK, HSK.

– Vi möter många – främst barn och unga i och med Sommar på torget – som frågar varför vi inte visar VM. Så nu har vi löst det tillsammans med HSK och det är jätteroligt, säger Andrea Hormazabal, avdelningschef för tidigt socialt arbete i Hässelby-Vällingby.

Startskottet för VM-festen på hemmaplan blir lördagens ödesmatch när Sverige möter England i kvartsfinalen – den första Sveriges herrlag spelar på 24 år. Arrangemanget är alkoholfritt.

– Det är väldigt kul att Sverige har kommit så långt i VM och vi som var med -94 vet ju hur fantastiskt det är. Vi tänker att idrottsplatsen är en central punkt som blir naturlig för alla Hässelbybor att mötas på, säger Anna Nerlich på HSK.

"Folkfest"

Även Kadir Kasirga (S), ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd säger att många har hört av sig till honom och frågat om matchen kan visas utomhus någonstans.

– Det här VM:et har blivit en positiv anledning till att många sluter samman och vi i Hässelby-Vällingby vill såklart också vara med och skicka våra positiva tankar till landslaget. Det blir en folkfest, säger han.

Och ja, folkfest lär det bli. Matchen kommer visas vid konstgräsplanen och tanken är att ställa fram fyra stora grillar så att folk kan ta med egen mat att grilla. Runt 500 personer får plats inne på idrottsplatsen.

– Folk får ta med sin egna lilla picknick och filt. Det är öppet för alla oavsett om man är aktiv i HSK eller inte. Det vore helt fantastiskt att få fylla hela Hässelby IP, säger Anna Nerlich.

Då visas matcherna på Hässelby IP

Kvartsfinal OBS bara den som Sverige spelar

Sverige-England

Lördag 7/7 kl 16.00

Semifinaler

Tisdag 10/7 kl 20.00

Onsdag 11/7 kl 20.00

Match om tredje plats OM Sverige spelar

Lördag 14/7 kl 16.00

Final

Söndag 15/7 kl 17.00

En halvtimme innan respektive match samlas de som vill på torget i Hässelby gård och går tillsammans till Hässelby IP.

En timme innan respektiva match tänds grillarna på Hässleby IP, OBS ta med egen mat att grilla och filt att sitta på.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är Stockholms stjärnkrogar 2019

Nyheter Michelinguiden presenterar årets bästa krogar Nu presenterar Michelinguiden alla restauranger i Norden som får en stjärnmarkering i år. Tio av dessa finns i Stockholm.tisdag 19/2 16:24

Stor minskning av nyproducerade lägenheter i Stockholm

Nyheter Antalet nyproducerade lägenheter i Stockholms län minskade kraftigt under förra året, visar ny statistik från SCB.tisdag 19/2 16:00