Är det här Söderorts bästa lekpark?

Lekplatsen vid Lånsjöparken berättar Huddinges historia med miniatyrer och är ett mycket populärt utflyktsmål för barnfamiljer i hela Söderort.

  • Publicerad 15:46, 19 jun 2018

För ett år sedan invigdes den upprustade Långsjöparkens lekplats där man idag kan leka sig igenom Huddinges historia, gammal som ung. I lekplatsen hyllas nybyggarna och entreprenörerna som format området genom tiden.

På lekplatsen finns bland annat ett sjunket lok, Loffes Grill och en cykelkarusell. På varje liten del av parken finns faktaskyltar om man är sugen på att lära sig mer.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Eva Haag och hennes barn har åkt hela vägen från Hammarbyhöjden för att leka här.

– Det är faktiskt första gången vi är här. Det var en kompis som tipsade oss. Det är väldigt gulligt med de här gamla inslagen. Väldigt kreativt, säger Eva Haag.

Hennes son Algot, 4 år, tycker mest om att klättra på tåget. Något som även Charlie Karlberg, 5 år, tycker om.

– Det är första gången vi också är här. Vi väntar på Charlies mamma som jobbar i närheten. Men det är en bra plats. Charlie kan klättra på allt, säger hans pappa Fredrik under tiden Charlie häver sig upp på taket på Loffes grill.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Baltasar, 7 år, och hans pappa Åke brukar vara i parken och leka.

– Vi är inte jättemycket i lekparker nu för tiden men den här gillar han, säger Åke.

– Jag tycker det är så fina saker. Väldigt gamla och roliga. Alltså det är ju Huddinges historia allt det här handlar om, säger Baltasar Kiral.

Loffes grill i Stuvsta tillbaka - som lekplats

Är det här Söderorts bästa lekplats?

  • Ja
  • Nej

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43