Är det här Söderorts bästa lekpark?

Lekplatsen vid Lånsjöparken berättar Huddinges historia med miniatyrer och är ett mycket populärt utflyktsmål för barnfamiljer i hela Söderort.

  • Publicerad 15:46, 19 jun 2018

För ett år sedan invigdes den upprustade Långsjöparkens lekplats där man idag kan leka sig igenom Huddinges historia, gammal som ung. I lekplatsen hyllas nybyggarna och entreprenörerna som format området genom tiden.

På lekplatsen finns bland annat ett sjunket lok, Loffes Grill och en cykelkarusell. På varje liten del av parken finns faktaskyltar om man är sugen på att lära sig mer.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Eva Haag och hennes barn har åkt hela vägen från Hammarbyhöjden för att leka här.

– Det är faktiskt första gången vi är här. Det var en kompis som tipsade oss. Det är väldigt gulligt med de här gamla inslagen. Väldigt kreativt, säger Eva Haag.

Hennes son Algot, 4 år, tycker mest om att klättra på tåget. Något som även Charlie Karlberg, 5 år, tycker om.

– Det är första gången vi också är här. Vi väntar på Charlies mamma som jobbar i närheten. Men det är en bra plats. Charlie kan klättra på allt, säger hans pappa Fredrik under tiden Charlie häver sig upp på taket på Loffes grill.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Baltasar, 7 år, och hans pappa Åke brukar vara i parken och leka.

– Vi är inte jättemycket i lekparker nu för tiden men den här gillar han, säger Åke.

– Jag tycker det är så fina saker. Väldigt gamla och roliga. Alltså det är ju Huddinges historia allt det här handlar om, säger Baltasar Kiral.

Loffes grill i Stuvsta tillbaka - som lekplats

Är det här Söderorts bästa lekplats?

  • Ja
  • Nej

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nya regler ska få skolföräldrar att uppföra sig

Nyheter Skolborgarrådet: "Föräldrar måste förstå att det finns gränser för deras engagemang" Problemet med föräldrar som ställer orimliga krav på sitt barns skola, hotar lärare och trakasserar skolpersonal blir allt vanligare. Nu ska staden ta fram ett dokument med regler som föräldrar måste...onsdag 14/11 20:00

Allt på deras gård har jämnats med marken

Nyheter Grannar om bygget på Årstafältet: "Som att bo i ett helvete" Träd, buskar och lekparker intill Årstafältet har jämnats med marken och hägnats in. Nu kräver Vallabor sänkt hyra för att de tvingas bo vid en byggarbetsplats.onsdag 14/11 16:38