Adam Siversen Ljung vill gärna bo i innerstan och söker bostad via lappar på stan. Foto: Privat/ Mimmi Epstein

Är det här stans ärligaste bostadsannons?

Uselt extrajobb, dålig hållning och biter på naglarna. Så marknadsför Adam Siversen Ljung sig själv när han via lappar på anslagstavlor söker bostad i Stockholms innerstad.

  • Publicerad 08:36, 5 sep 2017

"Nej jag tror inte det här kommer funka! Vem fan hjälper någon man läser om på en papperslapp?". Så börjar Adam Siversen Ljungs udda bostadsannons som han satte upp på femtio olika platser i innerstan för ungefär två veckor sedan. Helst vill han bo i närheten av sin skola – Beckmans desginhögskola – som ligger på Brahegatan.

Därför säljer han lägenheten i pingvindräkt

"Har du eller någon du känner en lägenhet i stan att hyra ut? Till en rimlig summa under 6-7 tussingar?" fortsätter annonsen.

Hur desperat är man efter bostad om man sätter upp lappar?

– För mig blev det ett naturligt nästa steg. Jag har haft min Blocket-annons ute länge nu och tror att det här kan tala mer direkt till folk. Speciellt om lapparna sitter i trappuppgångar, säger Adam Siversen Ljung.

Varför delar alla sina Hemnet-annonser på Facebook?

Dock har det inte gett så mycket respons. Ingen har hört av sig med något erbjudande.

– De flesta har rivits ner så jag får göra fler. Jag kan också tänka mig att hyra en övernattningslägenhet, betala hela hyran men låta dem som äger den sova där ibland. Då kan jag sova hos vänner. Jag kanske gör om annonsen lite, jag tänker inte ge upp, säger Adam Siversen Ljung.

Annorlunda bostadsannons – säljaren poserar upp och ner

I nuvarande annons beskriver Anton Siversen Ljung sig själv såhär: "Jag har fast inkomst, är såklart skötsam och uppfyller andra tänkbara krav som hyresgäst. Plus att jag har ett uselt extrajobb, har dålig hållning och biter på naglarna".

– Det är en slags motreaktion på hur folk brukar säja in sig. Alla är polerade, tysta och gillar att gå i skogen. Det jag beskriver är ändå inte så negativa sidor...

Annonsen sitter bland annat på Odengatan i närheten av Stadsbiblioteket. Foto: Mimmi Epstein

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58