Halvfull. Åh vilka vackra...eh, va? Foto: Läsarbild

Är det här Täbys sorgligaste julgran?

Där står den, ståtlig och grön – men med julgransljus som bara täcker halva trädet. Hur blev det så?

  • Publicerad 15:30, 7 dec 2018

Runt om i Täby har granarna satts upp i de olika centrumen med vackert pynt och ljus. Men när granen kom på plats i Gribbylund, utanför centrumet, blev många förvånade.

För julgransljusen som hängts upp tar tvärt slut på mitten. I Facebookgruppen "Du vet att du är från Täby" fylls kommentarsfältet med förslag på vad som kan ha hänt, kan någon ha snott lamporna? Eller har någon medvetet bara satt belysning i halva granen?

"En gran med belysning till hälften uppifrån ner till mitten, den ser ju hemsk ut och är inte alls speciellt fin", skriver en person i Facebookgruppen.

Fler kan enas om den saken – det ser inte julmysigt ut. Något som Percy Ellmén, fastighetsskötare för bostadsrättsföreningen Fållbänken, kan hålla med om.

Lampmiss

För han är en av dem som fixar med granen varje år.

– Vi har en ny gran i år men när vi skulle sätta upp den gamla belysningen insåg vi att det var femton lampor som inte fungerade, säger han.

Det hela visade sig vara en miss från lampleverantörerna.

– Vi hade beställt nya lampor men de kom aldrig, så vi var medvetna om att granen inte var färdig när vi satte upp den. Men idag kom de faktiskt, så vi kommer att se till att det ska bli bättre med den här granen, säger han.

Vad tycker du om att det är så många som undrat vad som kan ha hänt?

– Ja, det får de göra och de får tycka vad de vill. Vi tycker att det är roligt att de är intresserade av granen, säger Percy och skrattar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36