Halvfull. Åh vilka vackra...eh, va? Foto: Läsarbild

Är det här Täbys sorgligaste julgran?

Där står den, ståtlig och grön – men med julgransljus som bara täcker halva trädet. Hur blev det så?

  • Publicerad 15:30, 7 dec 2018

Runt om i Täby har granarna satts upp i de olika centrumen med vackert pynt och ljus. Men när granen kom på plats i Gribbylund, utanför centrumet, blev många förvånade.

För julgransljusen som hängts upp tar tvärt slut på mitten. I Facebookgruppen "Du vet att du är från Täby" fylls kommentarsfältet med förslag på vad som kan ha hänt, kan någon ha snott lamporna? Eller har någon medvetet bara satt belysning i halva granen?

"En gran med belysning till hälften uppifrån ner till mitten, den ser ju hemsk ut och är inte alls speciellt fin", skriver en person i Facebookgruppen.

Fler kan enas om den saken – det ser inte julmysigt ut. Något som Percy Ellmén, fastighetsskötare för bostadsrättsföreningen Fållbänken, kan hålla med om.

Lampmiss

För han är en av dem som fixar med granen varje år.

– Vi har en ny gran i år men när vi skulle sätta upp den gamla belysningen insåg vi att det var femton lampor som inte fungerade, säger han.

Det hela visade sig vara en miss från lampleverantörerna.

– Vi hade beställt nya lampor men de kom aldrig, så vi var medvetna om att granen inte var färdig när vi satte upp den. Men idag kom de faktiskt, så vi kommer att se till att det ska bli bättre med den här granen, säger han.

Vad tycker du om att det är så många som undrat vad som kan ha hänt?

– Ja, det får de göra och de får tycka vad de vill. Vi tycker att det är roligt att de är intresserade av granen, säger Percy och skrattar.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt