BONUSFAMILJEN. Lisa (Vera Vitali) och Bianca (Amanda Lindh) på promenad längs Sturegatan, Sundbyberg. Foto: Foto: SVT (Foto: SVT Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.

Är ditt hus Bonusfamiljens nya kändislya?

Sundbybergsmiljöer har för många blivit synonymt med tv-serien Bonusfamiljen. Snart drar inspelningen igång igen, men först måste produktionsbolaget hitta ett nytt hem till några av deltagarna.

  • Publicerad 11:41, 14 feb 2020

Det är produktionsbolaget FLX som ligger bakom tittarsuccén som sänds på SVT.

Per Kjellin, vars jobb är att hitta inspelningsplatser i Sundbyberg, har egentligen mars som startskott för sitt sökande. Han har dock tjuvstartat. Orsaken till det är att de behöver ett nytt hus, där några av karaktärerna kan bo.

Inspelningen kommer att pågå i fyra till fem månader, med start i april.

– Steg ett handlar om att hitta ett nytt hus i Sumpan. Det jag gör är att rekar, tar bilder och lägger lappar i brevlådor. I huvudsak har jag nära samarbete med seriens scenograf, säger Per Kjellin, locationscout på produktionsbolaget FLX.

Hur kom det sig att serien hamnade i Sundbyberg?

– Sundbyberg är en väldigt tacksam småstad. Det finns gågator, tunnelbana, järnväg, tvärbana, kaféer, restauranger och bra miljöer i stort. Det mesta man behöver helt enkelt.

Den uppmärksamma tittaren har även sett Signalfabriken, Bishop Arms och Resecentrum flimra förbi i rutan.

– Vi har ju även gått över gränsen och in i bland annat Råsunda i Solna, säger Per Kjellin.

Vill du söka med ditt hus?

Huset får gärna gå i samma stil som det tidigare.

Inspelningen sker i april till juli, produktionsbolaget behöver tillgång till huset i några veckor.

Ersättning betalas ut och man kan få hjälp med ersättningsboende.

Intresserad? Mejla till stockholmlocation@gmail.com.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Då avgörs ödet för Sundbybergs multihall

Nyheter Möte. Hallens framtid ska upp för beslut Lösningen på behovet av idrottsytor i Sundbyberg har varit den tilltänkta multihallen i tre plan på Sundbybergs idrottsplats. Snart avgörs anläggningens öde när politiker, tjänstemän och företrädare...fredag 28/2 15:49

Då öppnar Storskogens p-garage

Nyheter Hyreshöjning efter renovering En del stök återstår men om två månader ska parkeringshysterin kring Bergdalen mildras. Innan dess ska övre parkeringsplanet på Storskogens garage renoveras.fredag 28/2 11:28

RAW comedy club tillbaka i Sundbyberg

Nyheter Mårten Andersson: Sundbyberg känns ännu mer på gång RAW comedy club finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Tredje klubben finns snart i Sundbyberg när de gör comeback.torsdag 27/2 15:40
Stockholm Direkt