BYGGE. Andra skedet i JM:s projekt vid Tappström börjar nästa vecka. Foto: LIsa Halldén

Arbete med pålning vid bygge kan orsaka buller

Det nya bostadsområdet vid Tappström står inför ny byggstart. Byggbolaget JM startar nästa etapp i projektet och varnar för buller den närmaste månaden.

  • Publicerad 14:23, 1 sep 2017

Sedan vi började med stommen har vi hållit tiden bra.

Nästa etapp i bostadsområdet vid Tappström påbörjas nästa vecka. Betongpålar kommer slås ner i marken och det kan innebära buller.

– Det kan låta en del. Pålningsarbetet kommer pågå under dagtid i tre till fyra veckor, säger Fredrik Rausén, platschef på JM.  

Seniorgården är JM:s sista etapp och innefattar 41 lägenheter för boende över 55 år. Stommen för den kommer resas under vintern, för att sedan byggas under våren.

Bygget på JM:s första etapp Ekbacken, med 96 lägenheter, har hittills rullat på enligt plan, menar Fredrik Rausén.

– Produktionen i sig har gått enligt den tidsplanen som sattes från början. Det finns alltid processer innan som gör att vi kan starta bygget, såsom överklagan eller ekonomi. Men sedan vi började med stommen har vi hållit tiden bra, säger han.

LÄS ÄVEN: Stort intresse för nya bostadsrätter – men bygget är försenat

Första inflyttningarna i Ekbacken börjar i november och pågår in i nästa år. Inflyttning in nästa etapp börjar sedan sommaren 2018 och kommer vara klara runt november 2018.

– Vi brukar flytta in nio lägenheter i stöten, med ungefär två veckors intervall. Det är mycket besiktningar och kontroller som ska utföras på varje lägenhet så det tar sin tid. Men det är inga konstigheter, säger Fredrik Rausén.

Ekbacken och Seniorgården byggs av JM tillsammans med dotterbolagen Borätt och Seniorgården. I områdesprojektet ingår även att Ekerö Bostäder bygger 79 hyresrätter på Wrangels väg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter