Försenad. Kajen blir klar enligt plan men arbete med VA-ledningar gör att arbetena i området försenas. Foto: Kevin Wedin

Arbetet kring Samsöviken försenas

Den nya kajen blir klar enligt plan, men under arbetets gång har man upptäckt slitna avloppsledningar. Nu beräknas området vara klart 2019.

  • Publicerad 14:35, 8 jun 2018

Redan i mars förra året skrev vi om att Danderyds kommun skulle rusta upp Samsöviken för 57 miljoner kronor och under ett tag nu så har arbetet varit igång. Renoveringen av kajen följer tidsplanen och beräknas vara klart till nu i höst.

– Vårat arbete pågår enligt tidsplan och vi kommer bli klara strax efter sommaren och vi har redan lämnat över en del av kajen så att båtarna kan förtöja, säger Shari Moeini, projektledare på Peab.

LÄS MER: "Ny" kaj och fler båtplatser i Djursholm

Försenas

Men när Danderyds Nyheter kontaktar Bengt Sylvan (L), ordförande i tekniska nämnden, så meddelar han att det finns ytterligare arbeten att göra vilket gör att området runt Samsöviken kommer förbli arbetsplats ett tag till.

"Däremot har man upptäckt att VA-ledningarna var i sämre kondition än beräknat. VA-ledningarna går längs vägen, vilket innebär att man tidigarelägger denna investering och gör den när man ändå är där med maskiner. Det innebär att området inte blir klart under 2018, utan året därpå", skriver han i ett mejl till Danderyds Nyheter.

"Ett annat alternativ kunde ha varit att göra klart kajen och sedan gräva upp vägen om exempelvis två år. Det alternativet tror jag få skulle tycka om.", skriver han vidare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05