Försenad. Kajen blir klar enligt plan men arbete med VA-ledningar gör att arbetena i området försenas. Foto: Kevin Wedin

Arbetet kring Samsöviken försenas

Den nya kajen blir klar enligt plan, men under arbetets gång har man upptäckt slitna avloppsledningar. Nu beräknas området vara klart 2019.

  • Publicerad 14:35, 8 jun 2018

Redan i mars förra året skrev vi om att Danderyds kommun skulle rusta upp Samsöviken för 57 miljoner kronor och under ett tag nu så har arbetet varit igång. Renoveringen av kajen följer tidsplanen och beräknas vara klart till nu i höst.

– Vårat arbete pågår enligt tidsplan och vi kommer bli klara strax efter sommaren och vi har redan lämnat över en del av kajen så att båtarna kan förtöja, säger Shari Moeini, projektledare på Peab.

LÄS MER: "Ny" kaj och fler båtplatser i Djursholm

Försenas

Men när Danderyds Nyheter kontaktar Bengt Sylvan (L), ordförande i tekniska nämnden, så meddelar han att det finns ytterligare arbeten att göra vilket gör att området runt Samsöviken kommer förbli arbetsplats ett tag till.

"Däremot har man upptäckt att VA-ledningarna var i sämre kondition än beräknat. VA-ledningarna går längs vägen, vilket innebär att man tidigarelägger denna investering och gör den när man ändå är där med maskiner. Det innebär att området inte blir klart under 2018, utan året därpå", skriver han i ett mejl till Danderyds Nyheter.

"Ett annat alternativ kunde ha varit att göra klart kajen och sedan gräva upp vägen om exempelvis två år. Det alternativet tror jag få skulle tycka om.", skriver han vidare.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Osäker framtid för gratis simskola i Vallentuna

Nyheter Under hösten 2018 har Vallentunas sexåringar fått gratis simundervisning vid fyra tillfällen. I januari avslutas satsningen, men eleverna hade kunnat få fler träningstillfällen om inte simhallen...torsdag 17/1 16:48

Nu kan du åka skridskor på Rönningesjön

Nyheter Kommunen uppmanar till försiktighet Temperaturen har nått minusgrader och äntligen har en av sjöarna i Täby plogats av kommunen. Nu är det bara för skridskosugna att snöra på sig grillorna.torsdag 17/1 16:28