OMSTRITT. Den pågående upprustnignen av Norr Mälarstrands parkstråk har fått mycket kritik. Foto: Per Brandt

Arbetet med Norr Mälarstrand ses över

Efter kraftig kritik, krav på stopp och polisanmälningar. Nu öppnar stadsdelen för att göra ändringar i arbetet med Norr Mälarstrands gångstråk.

  • Publicerad 15:05, 28 jun 2018

Som Vårt Kungsholmen tidigare har skrivit har många reagerat på det pågående arbetet med Norr Mälarstrands parkstråk med protestlistor och politiska krav på att arbetet stoppas. Senast i veckan var det Skönhetsrådet som kritiserade arbetet och kallade det alltför "onödigt hårdhänt."

Skönhetsrådet kritiserar nya Norr Mälarstrand

Nu öppnar stadsdelen upp för att göra ändringar i planerna. Inför nästa etapp, som är tänkt att starta i augusti, ska stadsdelen gå igenom de synpunkter man fått och se om de ska justera planerna, meddelar de på sin hemsida.

– Vi förstår att många är oroliga och vi tittar så klart på de synpunkter som vi får in. Nu ska vi titta på om vi ska göra några justeringar i det som har gjorts eller om vi ska justera i det som ska göras, säger Therese Rosén, chef för parkmiljöavdelningen.

Är det här en effekt av de protester arbetet mött?

– Det är naturligt i såna här parkarbeten när man är klara med en etapp, att man tittar på vad som kan behöva kompletteras, och inget unikt här. Men det är klart att det påverkar och är tråkigt att vi har fått så mycket oro kring det här.

Vad är det för ändringar som det kan bli tal om?

– Det har vi inte bestämt än. Projektgruppen kommer att ta ställning till det. Komplettering och justeringar kan ske löpande under hela projektets gång.

Enligt Dagens Nyheter har också arbetet blivit polisanmält, något som bekräftas av polisen för tidningen, och enligt Therese Rosen har de tagit kontakt med polisen för att få mer information kring vad dessa anmälningar och vad de gäller.

Inom kort räknar stadsdelen med att den första etappen av parkstråket kan öppnas upp. På hemsidan har stadsdelsförvaltningen nu också lagt in mer information kring vad som har gjorts och ska göras och enligt Therese Rosén hålls stadsdelsnämnden informerad löpande. Stadsdelen ska också utöka informationen kring arbetet vid Norr Mälarstrand.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.