Snart lämnar Arbetsförmedlingen Farsta. Då slipper du gå till kontor för att sköta dina ärenden, eftersom mycket ska digitaliseras. Foto: Studio CA

Arbetsförmedlingen stänger i Farsta

För två år sedan fattade Arbetsförmedlingen ett beslut om att digitalisera verksamheten – och plocka bort sina kontor. Nu är det klart när de lämnar Farsta.

  • Publicerad 15:55, 2 nov 2017

Det här kommer ersätta det gamla drop in-systemet på kontoren, som varken vi eller kunderna tyckte var särskilt resurseffektivt.

Gullmarsplan. Från 2019 är det hit Farstaborna måste ta sig om de vill göra spontana besök på ett av Arbetsförmedlingens kontor. Det här är en del i det stora omstruktureringsprojektet av deras verksamhet. Men Jesper Eliasson är inte orolig för vad förändringen kan innebära. Han är projektledare för Arbetsförmedlingens marknadsområde Stockholm/Gotland och menar att det här är helt i linje med vad kunderna vill ha, enligt en kundundersökning.

– Det framkom med överväldigande tydlighet att man var evinnerligt trött på att gå till ett kontor. Man skulle kunna sköta många av dessa ärenden själv på nätet, och man kan få stöd utan att gå till oss fysiskt.

Nytt förslag: Arbetsförmedlingen flyttar till Flemingsberg

Därför kommer Arbetsförmedlingens båda kontor i Farsta och vid Globen att få samsas om samma lokaler. Jesper Eliasson berättar att de just nu är i processen att utveckla sina digitala tjänster och att de kommer vara fullt utbyggda till 2019.

– Det här kommer ersätta det gamla drop in-systemet på kontoren, som varken vi eller kunderna tyckte var särskilt resurseffektivt. Istället vill vi erbjuda fler bokade och välförberedda besök. För att kunna göra det måste vi slå ihop våra kontor.

Arbetsförmedlingen flyttar

I dag har Arbetsförmedlingen ett 20-tal kontor i Stockholms län, och när omstruktureringen är klar beräknar de att de landar på 15 stycken. Men det betyder inte att de lämnar de orterna de suttit på tidigare.

– Vi jobbar mobilt, och vill vara kvar i Farsta i samverkan med andra. Vi samarbetar mycket med kommuner och liknande, och då kan vi dela lokaler med dem när det behövs, säger Jesper Eliasson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00