Foto: Mostphotos

Arbetsförmedlingens kontor i Enköping läggs ned

Arbetsförmedlingens Enköpingskontor läggs ned. – Vi kan inte genomföra en så stor personalneddragning utan att göra stora förändringar i hela kontorsnätet, säger generaldirektören.

  • Publicerad 12:54, 28 mar 2019

Bara två av Arbetsförmedlingens kontor i länet blir kvar. Enköpingkontoret är inte en av dem. Det framgår av ett pressmeddelande myndigheten skickade ut under torsdagsförmiddagen. Uppsala- och Tierp-kontoren blir kvar.

Totalt avvecklas cirka 130 lokala kontor runt om i landet. Antalet kontor vid årsskiftet var 242. Till största delen handlar det om små kontor i glesbygdsområden. Även mellanstora kontor berörs, de som ligger nära andra kontor som är lokaliserade vid en knutpunkt.

– Vi kan inte genomföra en så stor personalneddragning utan att göra stora förändringar i hela kontorsnätet. I vårt förslag påverkar neddragningarna direkt samtliga kontor i landet, menar Mikael Sjöberg, generaldirektör Arbetsförmedlingen.

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16