Foto: Mostphotos

Arbetsförmedlingens kontor i Enköping läggs ned

Arbetsförmedlingens Enköpingskontor läggs ned. – Vi kan inte genomföra en så stor personalneddragning utan att göra stora förändringar i hela kontorsnätet, säger generaldirektören.

  • Publicerad 12:54, 28 mar 2019

Bara två av Arbetsförmedlingens kontor i länet blir kvar. Enköpingkontoret är inte en av dem. Det framgår av ett pressmeddelande myndigheten skickade ut under torsdagsförmiddagen. Uppsala- och Tierp-kontoren blir kvar.

Totalt avvecklas cirka 130 lokala kontor runt om i landet. Antalet kontor vid årsskiftet var 242. Till största delen handlar det om små kontor i glesbygdsområden. Även mellanstora kontor berörs, de som ligger nära andra kontor som är lokaliserade vid en knutpunkt.

– Vi kan inte genomföra en så stor personalneddragning utan att göra stora förändringar i hela kontorsnätet. I vårt förslag påverkar neddragningarna direkt samtliga kontor i landet, menar Mikael Sjöberg, generaldirektör Arbetsförmedlingen.

Kommundirektören säger upp sig

Nyheter Efter fyra år i Enköpings kommun väljer kommundirektör Peter Lund att lämna sitt uppdrag i Enköping. – Jag har haft fantastiska år i Enköping och kommer alltid att se tillbaka på tiden här med goda...onsdag 22/5 15:05

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56