Intresse. Olle Nordberg tror att arenaprojektet kan locka andra kommuner. Foto: Jonas Månsson

Arenan aktuell på annan plats

Politikernas besked tog honom på sängen. Nu riktar Ladzas Olle Nordberg skarp kritik till hur det hanterats. – Det känns närmast hånfullt, säger han.

  • Publicerad 16:40, 6 mar 2018

Det känns som de hade bestämt sig innan att det var för dyrt.

Sedan planerna för Ekerö Arena presenterades av entreprenörerna i Ladza, i juni i fjol, upplever Olle Nordberg att han och hans kollegor har mött stort intresse.

Han har känt det bland såväl den politiska majoriteten, oppositionen, föreningslivet och Ekeröborna.

Beskedet i måndags eftermiddag att Ekeröalliansen med Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet inte är intresserade av projektet, kom som en blixt från klar himmel för Olle Nordberg. Bland det han har reagerat på är de motiveringar som fördes fram.

– De säger att det är för stort och dyrt. Samtidigt vill de bygga åttavåningshus i Ekerö centrum. Vi hade nio våningar, men hade kunnat kompromissa. Vi har varit villiga att betala för oss och diskutera hyror, men helt utan att kräva kommunen som hyresgäster, säger Olle Nordberg.

”Borde sagt till tidigare”

Parterna kom aldrig så långt att de inledde diskussioner om ekonomiska förutsättningar.

– Vi har respekt för att det tar tid i en kommun, men har legat på. Det känns som de hade bestämt sig innan att det var för dyrt. Det hade de kunnat säga för tre månader sedan, säger Olle Nordberg.

Han poängterar att han som företagare är medveten om spelreglerna och vet att det kunde bli ett nej. Som kommuninvånare ser han saken lite annorlunda.

– Som skattebetalare blir jag mörkrädd av hur man fattar beslut utan underlag. Man undrar dessutom hur mycket Alliansen är pro företagande, säger han.

Efter Ekeröalliansens besked vänder Ladza blickarna åt andra håll. Arenakonceptet kan fortfarande bli aktuellt även om det inte blir vid Träkvistavallen.

– Vi har tio andra Stockholmskommuner som skulle passa och där vi fyller ett behov av bland annat hallar och bostäder för yngre och seniorer. Ulf Adelsohn (styrelseordförande i projektbolaget) har varit landshövding i Stockholm och har ett stort kontaktnät. Han är en otrolig tillgång, säger Olle Nordberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter