Bok. Anna Larson, personal på Rosenhill, Angelica Söderberg och hunden Bili vid ett fototillfälle för kommande Rosenhill-boken. Foto: Lisa Halldén

Året på Rosenhill blir bok

Rosenhill på Ekerö bjuder på många vackra miljöer. Nu ska Instagram-favoriten också bli en bok.

  • Publicerad 16:07, 3 maj 2018

Att alla ska få vara med och leka, det tycker jag är det som vi står för.

Rosenhills Trädgård och Musteri är en plats som lockar många. Odlingarna och inredningen har slängar av både det romantiska och det excentriska, och får ofta agera bakgrund till modefotograferingar och Instagrambilder. Nu blir miljön även förevigad i en bok.

– Det kommer bli en coffee table-bok som följer gården över ett år, berättar fotografen Angelica Söderberg som tillsammans med författaren Helén Bjurberg gör boken.

Båda har starka band till Rosenhill. Angelica Söderberg har vuxit upp med somrar här eftersom hennes föräldrar har ett lantställe i närheten. Färingsöbon Helén Bjurberg har Rosenhill som favoritutflykt. Boken de nu gör tillsammans kommer handla om odling, mat, återbruk och byggnadsvård.

Den kommer även innehålla intervjuer med människor på gården.

– Det är så mycket härligt folk, både som kommer hit och som jobbar här, så deras berättelser vill vi få in också. Det kommer bli en blandning av deras historier och inblickar i arbetet på gården, säger Helén Bjurberg.

Mälarö Tidning träffar dem på deras första arbetsdag på plats. Det är många aktivitet på gång. Bland annat jobbar en grupp trädgårdsarbetare med pilkojan. Angelica Söderberg följer dem hack i häl.

– I dag ska vi se hur gården vaknar och vad som hänt under vintern, säger hon.

Lars Sillén som driver Rosenhill hoppas att boken ska förmedla gården som en plats som präglas av tolerans och öppenhet.

– Att alla ska få vara med och leka, det tycker jag är det som vi står för, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.