Årets blomsterprogram invigt under snöfall

Trots lätt snöfall och nollgradigt invigdes idag årets blomsterprogram. I vår får vi bland annat njuta av gulvita violer och mörka tulpaner i stadens rabatter.

  • Publicerad 12:43, 11 apr 2019

Det var en något kylslagen vårplantering som ägde rum under torsdagsförmiddagen då Katarina Luhr (MP) miljö- och klimatborgarråd, tillsammans med landskapsarkitekten Anna Johansson, invigde årets blomsterprogram.

– Som klimatborgarråd är jag ändå glad över att det snöar. Det ska det ju kunna göra i april, säger Katarina Luhr som också var nöjd över att årets tema ”skog” och inspirerat av gläntor och dungar.

Nu blir det romantik i Stockholms rabatter

– Jag är en gammal lufsare som alltid har gillat att ströva i skogen. Det här växterna bidrar till att miljön i Stockholm blir trevligare, precis på samma sätt som våra skogar gör, säger hon.

Det är tolfte året i rad som Stockholm stad har ett officiellt blomsterprogram. Totalt är det i år cirka 800 urnor och 50 stycken rabatter, på nära 200 platser runt om i staden, där det ska planteras.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På grund av det kalla vädret drar planteringen igång på allvar först på måndag 15 april. Förutom vårens plantering placeras blommor ut på tema skog även i sommar samt i höst.

SKOGSPLANTERING. Idag invigde klimatborgarrådet Katarina Luhr (MP) årets blomsterprogram som har tema "skogen". Foto: StockholmDirekt