SMAKPROV. Årets druvor från Toscana - innan de blir till vin. Foto: The Winery Hotel

Årets druvskörd framme i Solna

Så kom den äntligen till The Winery Hotel – årets druvskörd från Toscana.

  • Publicerad 19:39, 13 sep 2019

FRAMME. Transporten från Toscana gick bra. Foto: The Winery Hotel

Transporten från Toscana hade gått bra och det blev en intensiv fredag för hotellets anställda. Skolelever från restaurang-, hotell och sommelierutbildningar och vinintresserade hotellgäster hjälpte till att ta hand om druvorna.

Elever från Bromanskolan i Hudiksvall, Internationella hotell- och restaurangskolan i Stockholm och Hotell- och turismprogrammet på Väsby nya Gymnasium var också på plats för att få en introduktion i hur ett vin blir till. Dessutom väntas en grupp elever från Grythyttan i Örebro.

Vinerna som tillverkas på plats på The Winery Hotel är det röda Winery Red och rosévinet Black Bottle Rosé. Vinerna görs på druvsorten Sangiovese med en liten del Cabernet Sauvignon, från druva till flaska i hotellets eget vineri. 

Druvorna transporteras i en kylkontrollerad långtradare från Maremma i Toscana till Stockholm. I år är det den fjärde skörden sedan The Winery Hotel öppnades. 

Arbetet med årets Toscanaskörd beräknades pågå hela kvällen och kanske en bit in på natten.

JOBB. Arbetet beräknades pågå långt in på kvällen. Foto: The Winery Hotel

Stockholm Direkt