Årets konstnär ställer ut nya verk på hemmaplan

Årets Upplands-Brokonstnärs verk finns nu att skåda i Konsthallen i Kungsängen. Lars Eriksson har ställt ut 70 gånger förut, men det är första gången han får breda ut sig helt själv i en konsthall.

  • Publicerad 15:00, 4 okt 2018

47 av Lars Erikssons verk pryder Konsthallens väggar fram till den 14 oktober. 25 av dem har aldrig visats förut.

På en vägg hänger kubistisk konst, däribland vallmoblomman som gjorde honom till Årets Upplands-Brokonstnär. På en annan vägg hänger miniatyrer. Sedan har vi Lars egen favorit: väggen med optical art. Målningar som uppfattas som tredimensionella.

– Många vill veta vad mina tavlor föreställer, men jag tycker att man kan låta hjärnan jobba själv och bara njuta av färg och form.

Svämmar över hemma

En av Lars Erikssons optiska storfavoriter har precis blivit såld för 12 000 kronor.

– Det är sorgligt att sälja ibland, men jag har översvämning av tavlor hemma så jag måste ju sälja om jag får chansen.

Han har målat nästan 400 tavlor sedan han blev pensionerad ingenjör för tio år sedan. 200 av dem har han sålt, men många har han fortfarande kvar i sin lägenhet.

– Det är väldigt rogivande att måla. Jag brukar lyssna på musik under tiden, på all sorts musik förutom jazz. Och det ger så mycket, allt runt omkring. Jag får mycket socialt tillbaka.

Lars Eriksson har ställt ut flera gånger i London och Italien, och i ytterligare ett tiotal länder. Höjdpunkten tycker han är när han och särbon ställer ut tillsammans i Gamla Stan i slutet på sommaren. Det kommer uppåt 400 besökare varje vecka för att titta på Lars tavlor och på hans särbos keramik- och betongkonst.

Inbrott vid badplats

Inbrottet i kiosken vid badplatsen gav ingenting – mer än en 6-8 år gammal dator. Samt besvär med reparationer.måndag 24/6 10:34

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt