INSTÄLLD. Kräft- och surströmmingsskivan ställs in till följd av coronapandemin. Foto: Ulrica Andersson

Årets surströmmingspremiär i Sumpan ställs in

Sundbybergs årliga kräft- och surströmmingsskiva är inställd. Arrangörerna försökte in i det sista få till traditionen, men har inte fått tillstånd till följd av coronapandemin.

  • Publicerad 11:35, 24 aug 2020

Som mycket annat ställs årets kräft- och surströmmingsskiva in på Sturegatan. Evenemanget startades 1984 och har sedan dess haft en given plats bland traditioner i Sundbyberg.

I år blir det inte av och det är trist, tycker Anna som jobbar på Boutique Valli.

– Det är en av de största dagarna på året, så det är väldigt trist. Vi brukar ha en ökad omsättning under den här kvällen, säger hon.

Inget polistillstånd

Lions Club Sundbyberg ställde in vårmarknaden och nu blir det ingen fest på Sturegatan på torsdag.

– Vi får inte polistillstånd och som andra måste vi följa Folkhälsomyndighetens regler, säger Lena Wahlgren, Rieds skor och it-ansvarig för den lokala Lionsklubben.

Klubbens president, Jurek Garabedian, hoppades in i det sista, men har respekt för FHL:s regler.

– Kräft- och surströmmingsskivan är en fantastiskt tradition som är mycket välbesökt när vädret är med oss. Så spontant känns det tragiskt att ställa in, men vi sitter i samma sits som många, många andra. Vi i stället ta sikte på julmarknaden och hoppas att den kan genomföras, säger Jurek Garabedian.

Surströmming och kräftor lockar

Startade 1984

1986 utökades matutbudet med surströmming.

Skivan arrangeras i samarbete mellan Sundbybergs centrumförening och Lions Club Sundbyberg.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

New York blev Solna för hockeyspelaren Alva

Sport Ny forward i AIK Hallå där Alva Johnsson, forwarden i AIK hockey som egentligen skulle ha spenderat hösten i New York. Varför blev det inte så?torsdag 17/9 16:07

Sundbybergspolitiker vill bli nytt MP-språkrör

Nyheter "Vill vara en stark röst i partiet" Forna Sundbybergspolitikern Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöpartiet. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgruppen och vända opinionssiffrorna.tisdag 15/9 12:48

Barnens förslag blev till ny sagoskog i Hallonbergen

Nyheter "Roligt att klättra" Barnen på förskolan Stella Nova är delaktiga i utformningen av "sagoskogen" i Hallonbergsparken. Med spänning följer de hur lekområdet börjar växa fram.fredag 11/9 16:14