Så här ska trähuset se ut. Foto: Belatchew Arkitekter

Arkitekter bygger sitt eget hus i Kransen

Ett nytt trähus kommer att byggas på ett grönområde mitt i Kransen. Huset både ritas och byggs av arkitekter.

  • Publicerad 09:14, 28 okt 2017

Ett nytt bostadshus i fem våningar ska byggas på en grönyta i korsningen Bäckvägen-Cedergrensvägen i Midsommarkransen. Huset byggs helt i trä och kommer att rymma 36 lägenheter. I bottenplanet blir det lokaler för butiker. Samtidigt bygger man ut gång- och cykelbanan på Bäckvägen. Under huset planeras för ett garage med elva platser, varav en plats för bilpool.

Ritas och byggs av arkitekter

Förslaget bedöms, enligt staden, höja trafiksäkerheten i området. Speciellt för unga trafikanter som ska ta sig till skolan som ska byggas i gamla brandstationen.

Så ska Kransen och Aspudden växa

– Det är en spännande och inte jätteenkel plats att bygga på, med närheten till kyrkan och bebyggelsen runt omkring. I det här fallet är det arkitektfirman som har ritat husen som också bygger och det är ovanligt, det ser vi gärna mer av eftersom då vet man att arkitekterna är med hela vägen, säger Roger Mogert (S) stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm.

Varför byggs inte hyresrätter?

– Den här platsen markanvisades för två och ett halvt år sedan och då till någon som ville bygga bostadsrätter. Vi ser det som en helhet, minst hälften av det som byggs i Stockholm ska vara hyresrätter.

Bygget vid brandstationen i Midsommarkransen - Detta gäller!

Bygget är en del av stadens satsning på 40 000 nya bostäder till 2020 och Midsommarkransen lyfts fram i nya översiktsplanen som en stadsdel med stora möjligheter till stadsutveckling. De 36 lägenheterna ingår i ett större program för Aspudden och Midsommarkransen där det planeras för cirka 1 500 nya bostäder och en ny grundskola.

Nya hus byggs mitt i Kransen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00